Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (127)

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Jasny, nebudeme si lhat, popularita F1 krucek po krucku klesa. A co je pro celej F1 ansambl to nejlepsi? Spolupracovat s Netflixem! Sportovni dokumentarni serie zazivaji zlate obdobi a Drive to survive toho ucebnicove vyuzilo. Vsak je to krasne videt na prvni serii, ve ktery tymy s nejvetsim BBC (big black cock) Mercedes a Ferrari nebyly zahrnuty. A sup, prvni serie ma uspech a najednou muzeme videt v druhy serii vysmatyho sefa Ferrari. Formule jsem jako dite sledoval a musim rict, ze se rad, minimalne ze zvedavosti, na nejaky zavody podivam. Efekt splnen. Je mi jasny, ze budu vesmes jen koukat, jak vozy krouzej po okruhu a nic moc se nedeje, ale tenhle dokument me proste nabudil jak starou buznu. Mnoho emoci, osobnich pribehu a paradnich zakulisnich her. No a rezisersky zvladnuty za 1*. Tohle proste chce divak v soucasnosti videt. Souboje Pereze s Oconem nebo trouble Haasu jsou opravdu kurevsky zajimavou podivanou. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo až 30 častí. Však 10 teamov po hodine a malo by to väčší spád. Tiež sa motali okolo stredu poľa a king Lewis mal len záverečné slovo aj to sa bál vysloviť "neger". Stále tá istá schéma a v posledných dieloch mi už tie zhasínajúce semafory šli na nervy. Napriek tomu nadpriemerný športový seriál.. ()

Reklama

wooozie 

všechny recenze uživatele

Zatímco dříve jsem jako velký fanoušek F1 nevynechal jediný závod v sezoně, posledních asi 10 let se donutím zhlédnout tak maximálně 3 závody za rok, které velmi často pronudím a ta vášeň pro tento královský sport je prostě pryč. Jenže teď to budu muset asi přehodnotit a myslím, že nebudu sám. Drive to Survive je totiž absolutní dokonalost. Drama antických rozměrů, kde nejde tak zásadně o technickou stránku věci, ale celé je to především o dřině, ambicích, rivalitě, tlaku, intrikaření a podrazech. Opravdu toto není pohádka o tom, jak bezejmenný outsider ke štěstí došel, toto je drsný svět, kde se nikdo s nikým nemaže a i ten sebevětší talent lze přeplatit penězi. Svět, ve kterém chtějí být všichni první, ale logicky pokud někdo vyhraje, musí někdo i prohrát, což je pro všech 20 jezdců, kteří jsou buď sobečtí, arogantní, ambiciózní, agresivní nebo všechno dohromady, naprosto nepřijatelná možnost, takže o dramatické situace opravdu není nouze. Upřímně a bez příkras natočeno, perfektně sestříháno a ty příběhy... každý závod, každý tým, manažer, jezdec, všichni mají svůj příběh, který má někdy pěkné zakončení, ale velmi často ten příběh pekelně zhořkne. S01: 10/10. Ve druhé sérii krasojízda pokračuje. PR týmy i těch největších stájí pochopily, že tento seriál jim může u fanoušků dost pomoct a taky se snažily, aby jejich obraz zůstal nepošramocen, ale ani tady se s tím tvůrci nemazali a ukazují, že tento sport opravdu není pro slabé povahy. S02: 10/10. Stále špičková práce. Jediný problém je u mě, protože po dvou vynikajících řadách jsem se rozhodl znovu začít pravidelně sledovat závody, tudíž už všechny ty příběhové zvraty, happy endy a průsery podrobně znám, takže ve srovnání s předchozími sériemi tam není ten wow efekt. Nadále se však jedná o absolutní bombu. S03: 9/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ef jednotku som považovala za najnudnejší šport na svete – naivne som si myslela, že kto dokáže viac pritlačiť na plynový pedál, je prvý v cieli. Navyše tie strašné havárie – kusy lietajúcich plastov, prevracajúce sa monoposty, občas končiace v plameňoch! Jednoducho NIČ pre dievčatá, NIEČO pre šialencov a kaskadérov. Pred pár týždňami by som sa vysmiala, že raz budem sledovať aktuálny ročník, dokonca ma zaujímajú aj piatkové tréningy. Myslím, že Netflix týmto seriálom pritiahol mnohých divákov, v USA vraj stúpla sledovanosť o 28% a v ženských radoch dokonca o 38%. Ak by aj tieto čísla neboli presné, vystihuje to situáciu u viacerých rodín, ktoré nadšene Formulu 1: Drive to Survive hodnotili. Postupne som si osvojovala predtým neznáme mená, vytvárala si sympatie k viacerým jazdcom, niektoré názory som si časom upravovala. Čo ma najviac zaujalo, bola autentickosť – niektorí členovia tímov pustili Netflix do svojej obývačky, často si v návale emócií nedávali servítku pred ústa. Mená ako Toto Wolff (fanúšička: „Pamätáte, pred rokom som sa vás pýtala, či po vás môžem pomenovať svojho psa? Povedali ste, že vám bude cťou. Tak vám predstavujem Tota Wolffa.“), Christian Horner, Otmar Szafnauer, Günther Steiner či Mattia Binotto sa mi už spájajú s konkrétnymi tvárami a špecifickým prízvukom. Do svojej slovnej zásoby som dostala mnoho nových pojmov: padock, "push - push", "box - box", šikana... Začala som pozerať aj dokument „Tour de France“, ale ten ma takto nenadchol. Kopíruje formát formuly a hoci cyklistika patrí k mojim obľúbeným športom, s formulami (ich rýchlosťou, napätím, dravosťou až drzosťou jazdcov, zákulisnými a často nefér ťahmi stajní, sa to nedá porovnať). Aj keď fanúšikom cyklistiky určite aj tento seriál učaruje. Možno je pravda, že zatiaľ posledná, piata séria už nemá toľko momentov prekvapenia, ale aj tak som sa tešila na každú novú časť. Gratulujem, Netflix, toto bola prvá reality show, ktorá sa dala pozerať. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Trochu jsem přemýšlel. Obecně vzato, co byly ty asi nejlepší seriály tohoto roku. Přes všechny drama, dokumenty, komedie a ulítloviny jsem se dostal do bodu, kdy jsem zjistil, že zde byly tři naprosto kulervoucí. A jeden z nich je právě tento. Dílo popisující poslední dokončenou sezónu asi nejnebezpečnějšího sportu na zemi, který ale milují miliony lidí. Ať se tomu dá říkat sentiment nebo jakkoliv, tak já se zde našel jako v máločem. Pořád jsem přeji jen ten kluk co propařil nespočet času u PS2 hraním Formule ročníku 05. Samo o sobě sledujeme hlavně mladé jezdce, což je super pro nováčky jako třeba i já, kteří se díky tomu i lépe zorientují. Občas vám přijde divné, že se uprostřed série tvůrci vracíme na začátek sezóny, ale ti všímaví ví, že to má své opodstatnění a hezky to umí zapadnout. Je v tom drama, akce, nebezpečí. Je to dokonalé. V jistém slova smyslu jsem skoro i zapomněl, že se jedná o dokument. Zlatá kolekce. Nezlobil bych se za každoroční zmapování této dokonalosti. 2. série: Člověk skoro nedoufal, že by onu druhou vysněnou sérii dostal. A ono se stalo. Chvíli to ale trvalo. Než člověk zase najel na onen zvláštní styl vyprávění a přijímání příběhu skrze stáje a jejich jezdce než v rámci chronologie. Člověk to docení až skoro ke konci, kdy mu opět dojde, že v tom byla určitá gradace k nějaké pointě a podobně. Obecně vzato se skoro nedá říci nic extra špatného o tomto pokračování, ale i přesto člověka naštvaně určité flákačství, že o nějakých jezdcích se ani nedozvíte a musíte si to hledat přes Wikipedii, abyste věděli. V tomto bodě seriál naprosto zbytečně selhává, protože každý díl nemá snad více než 30 minut a přitom opomene tolik věcí, že je až stydno. Velká a zbytečná škoda. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Pro druhou řadu mapující sezónu 2019 se připojily i týmy Ferrari a Mercedes, tudíž byla listina kompletní. (m@cs)
  • Ferrari a Mercedes odmítli účast v první sérii, do druhé se již oba týmy zapojily. (Kubaaa97)
  • Max Verstappen, jezdec stáje Red Bull Racing, odmítl ve 4. sérii poskytovat štábu unikátní rozhovory a podílet se tak na seriálu. Důvodem bylo, že podle jeho názoru Netflix vytrhával věty z kontextu a vytvářel mezi jezdci rivalitu, která ve skutečnosti neexistovala. (mjech)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama