Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Když se porovná seriál a filmy, ve výsledku to vypadá docela schizofrenně. Zatímco minimálně u prvních dílů seriálu není pochyb o tom, že se odehrávají na matičce Zemi (viz. př snění jedné postavy o Paříži), tak ve filmech se z toho světa najednou stává jakási pokémonská obdoba Středozemě. I příběh je mnohem víc fantasy, než v seriálu, byť zde se ještě relativně drží základů. Jasně, tvůrci museli přijít s něčím napínavějším, než v případě jakéhokoliv dílu seriálu, jinak by v kinech film propadl (viz. kačeří Poklad ze ztracené lampy - jinak ale podstatně lepší dílo, než tohle), ovšem otázka je, jestli byl dobrý nápad jít zrovna tímhle směrem. A byť nejsem žádný anime puritán a nehodlám porovnávat kvality původní japonské verze s tou mezinárodní, tak jednu věc anglická adaptace opravdu zvorala - ten song ve finálovém megaduelu se tam opravdu ani trochu nehodí. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já to milovala... Navíc i teď si film kdlidně pustím a je mi šumák, co si kdo o tom myslí ;-)) Akorát přemýšlím, proč je to pro vás tak špatný film. Kvůli tomu, že tam figurují pokémoni? No a co? Příběh je někdy snad i stokrát lepší než lecjaké americké oblbováky a to dostávají za 4* ... No nic, pokémoni jedou... ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

#41 V podstatě ta stejná japonská hrůza stejně jako seriál (a další dvě pokračování), ale i tak mě to jak malého donutilo k vypůjčení VHSky alespoň 3x za prázdniny. Tenkrát mě ten film prostě bavil, na to musím přihlédnout. Obzvláště v době, kdy se na nás chrlí mnohem větší srajdy než (většinou) neškodní mazlíci se super schopnostma, kteří proti sobě občas bojují za doprovodu infantilních hlášek, které jsou tak naivní až jsou vlastně docela vtipné. Žádná převratná animace, žádný poutavý příběh, ale také žádná obscurní zvrácenost, která by lidem působila nemalé žaludeční problémy - pokemoních 30%. ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

Lidi, co nenávidí Pokémony z principu tento film ani neměli hodnotit. Osobně jsem si z nostalgie pustila Pokémony po více než 12 letech. Nikdy jsem nebyla extra fanouškem jako moji tehdejší desetiletí vrstevníci, ale i tak jsem si seriál znovu zamilovala, ať už pro jeho fantazii, humor nebo naivitu. Po první sérii jsem si našla i film, na který jsem tehdá byla v kině. A víte vy co? Já u něho i brečela (zároveň jsem se celé té situaci teda smála, ale brečela jsem). ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Fenomén Pokémon neminul ani mě a po x-letech, kdy jsem je viděl naposledy jsem náhodou zhlédl tento pokéfilm. Takže jsem si připoměl své dětství a "nekonečné" hodiny, strávené díváním se na Pokémony. Ve světě Pokémonů se tentokrát odehrává spíš lidský příběh s meganáloží emocí. Tři hvězdičky za připomenutí starých dobrých časů. 50 % ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama