Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 3

Recenze (144)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohodle filmu se dá přistupovat dvěma způsoby: buď s jakýmsi romantickým nadhledem a nostalgií, kdy dáte bez mrknutí oka **** nebo ***** za disneyovskou animaci a kouzelnou atmosféru, nebo stejně kriticky jako ke každému jinému filmu, kde si ihned všimnete absence jakéhokoliv děje, plochosti postav či nedořešenosti vztahů. Já se přikláním spíše k té druhé variantě. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Je tu den 5. a sním i Bambi. Animace je opět úžasná ale to netřeba říkat. Ovšem Bambi tak dobře nedopadl. Největší problém celého filmu je tempo které je strašně uspěchané, nic se moc neřeší a autoři film dělali strašně na rychlo. Například při lesním požáru jsem absolutně nic necítil protože ta scéna byla strašně krátká a vůbec nebyla emotivní. Film zachránily postavy které byli prostě skvělé a králíček Dupík je nejlepší postava celého filmu. Za mě 75% (4 hvězdy z 5). ()

Reklama

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Podobně jako Dumbo z roku 1941 je i Bambi (1942) naprosto nudný, příběhově prázdný a prvoplánově sentimentální tear jerker, který pouze diváka ždímá pomocí hezkých nevinných zvířátek s velkýma Disney Očima©, která trpí pod útlakem zlého bílého muže. Tenhle politický podtext, že příroda = čisté dobro a člověk = čisté zlo je velice oblíbený u západních tvůrců, kteří jinak nemají co říci a co potřebují nastavit svůj slabý příběh jako kaši. Podobné poselství má třeba Pocahontas nebo Avatar. V posledních letech dokonce ovlivňuje skutečnou politiku - viz zelená ideologie či klimatické šílenství / katastrofismus. ()

campix 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již hraje Walt Disney druhé housle za studii Dreamworks a především za Pixarem. Ale dříve tomu tak nebylo. V počátcích animovaného filmu byl Disney obrovský pojem a díky němu je animovaný žánr tam kde je. Všechny Disneyho animáky mají svoje nezpochybnitelné kouzlo a ani Bambi po téměř 70ti letech vypadá k světu a zub času mu až tolik neubral. Bavilo mě se vrátit o pár let do zadu a pozorovat životní trampoty prince Bambiho. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Disneyova dobrodružná pohádka, kterou si už z dětství nepamatuji i když je starší než já. Dnes, kdy sleduji pohádky jaksi povinně se svými vnoučaty, mi připadá stále špičková. Skvostná animace, působivý hudební doprovod a jednoduchý dojemný příběh, který obrací pozornost dětí k přírodě, je klasika, která ani časem neztrácí nic ze svého kouzla. Pohádkově barvitý les, roztomilá zvířátka v průběhu všech ročních období a zlo, které je ve styku s lidmi potkává - lovci a požár, povzbuzuje děti v lásce k nim a k jejich ochraně. A pokud mají pohádky děti vychovávat, tak zde byl úkol splněn. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)
  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama