Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladší bratr Billyho Chapmana je zavřen na psychiatrii, kde ošetřující lékař dělá posudek, zda je normální, nebo bude vzat do vazby za úmyslné zabití. Ricky mu tam odvypráví dosavadní život, i to jak tenkrát na Vánoce přišli s bratrem Billym o rodiče. Když Billy vyrostl, šel se nakonec pomstít matce představené, která ho v sirotčinci terorizovala, ale policie ho zavčasu zastavila. Nyní je čas, aby se Ricky konečně pomstil a dokončil tak to, co starší Billy nestihl... (Rodriguez)

(více)

Recenze (49)

raimi 

všechny recenze uživatele

Jestli to chápu dobře, tak tvůrci tvrdí, že od producentů dostali na výrobu další Silent Night fakt malý peníze, a bylo jim řečeno, aby přestříhali původní film, přidali jednu nebo dvě nový scény, a vydali ho jako pokračování nebo znovuvydání, aby se podojila úspěšná značka. Režisér se ale rozhodl natočit "regulérní" sequel. Aby vyšel s nuzným rozpočtem, zaplnil téměř polovinu děje flashbacky z prvního filmu, který v blázinci vypráví psychiatrovi pološílenej bratr zabijáka Billyho z jedničky. Už jenom tohle bizarní zpracování zaručilo snímku pochybný místo ve filmový historii. K jeho kultovnímu statusu pak přispělo celkový pojetí filmu,  připomínající spíš absurdní černohumornou frašku, kde se vraždí deštníkem a zlotřilá sestra představená bydlí v domě s číslem popisným 666. Nezapomenutelnou tvář pak dává filmu hereckej výkon Erica Freemana, kterej přehrává jak o život, a jehož výkon by se nedal popsat jinak než maniakální. No, a pak jsou tu nezapomenutelný scény, jako jeho destrukční pochod předměstím, šperkovanej střelbou do nebohých spoluobčanů, kteří měli tu smůlu, že se zrovna nachomítli ke "garbage day" (modří vědí :-)). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavý přístup k sequelu... Jedná se vlastně o zpověď a následné konání naposilovanýho bratra hlavního hrdiny z minule. Ale světe div se, jednička se vzpomíná (rozuměj, záběry přímo z jedničky) až do 40. minuty (!!). No, je tomu už nějaký ten čas, co jsem viděl ten první díl, takže mi ta rekapitulace přišla celkem vhod a nijak jsem se nenudil. Ale nepříjemnou otázkou je, co na to řekne ten, kdo kouká na oba díly v závěsu... Pro mne ale takhle s odstupem docela příjemná záležitost. A to, co se děje od té 40. minuty, je další dobrá zábava. Smrt matce představený! ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

santa is back. zklamany nejsem. po previu a zdejsich komentarich sem cekal nudu.. zhledli jste li SNDN1 bez obav preskocte pulhodinu, ktera re-winduje prvni sequel z perspektivy brachy killera z jednicky... + gore hunteri se muzou tesit na zabiti destnikem, nejaky ten headcut a jine mordy........minusem jednoznacne hlavni postawa - necharizmaticky, neveruhodny nevrah - coz je v tomto subzanru pruser jako mraky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

pokračování který mě trošku zmátlo. Už jen proto že první polovina filmu je připomenutí prvního filmu, což by bylo fajn kdybych první díl neviděl nebo kdybych si ho nepamatoval ale já filmy zkoukl hned za sebou takže jsem se celkem nudil. Nicméně proslovy a hlavně herec Freeman ten film dovedly k dokonalosti to jeho obočí bylo fakt parádní a Garbage day je legenda. takže díky tomuhle hodnotím stejně jako první díl i když je to slabší. Ta 4 hvězda je za freemana. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Relatívna originalita pôvodného filmu sa prakticky vytratila. Prvú polovicu filmu sledujeme spomienky mladšieho brata hrdinu z prvého dielu a tak de facto sledujeme celý prvý film ešte raz. Nechápem prečo, ale tvorcovia si zrejme mysleli, že väčšina divákov prvú "Tichú noc, vražednú noc" nevidela. Druhá polovica už v podstate kopíruje pôvodný film. Koniec koncov, niet sa čomu čudovať - bratia sú bratia... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve Velké Británii film nešel do prodeje, protože distributor odmítl z filmu vystříhat některé vražedné scény. (hladass)

Reklama

Reklama