Reklama

Reklama

Překvapení

(festivalový název)
  • Německo Surprise!
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Thriller
Německo, 1996, 6 min

Režie:

Veit Helmer

Hudba:

Niki Reiser

Hrají:

Max Tidof

Obsahy(1)

Každá žena si po vášnivé noci přeje péči od svého miláčka. Muž z tohoto filmu ale poděkování za krásnou noc pojal trochu jinak, než žena čeká... (Rosana)

Recenze (13)

easaque 

všechny recenze uživatele

od mého oblíbeného německého režiséra jsem objevil i tento kraťas. Svou zvláštní surrealistickou poetikou, kterou používá i ve svých pozdějších filmech, tu manžílek připravuje překvapení pro svou milovanou. Ve výsledku milé a úsměvné ... v jednoduchosti je síla. Můžete shlédnout třeba zde. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi přesný název a především výborná práce s diváckým očekáváním. Odzbrojující krátkometrážní film, který od momentu Překvapení opravdu hýří humorem a nápaditostí. Hodnotím silnými 4*. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studentský, ručně kolorovaný film o jednom líbezném ranním probuzení. Co může být milejšího než s láskou narafičená důmyslná sestava mechanických "pastí". PS: Hodnotím originál, nikoli youtubko s asi patnáctivteřinovým zpožděním zvuku. ()

Zajímavosti (1)

  • Studentský film, který vznikal skoro rok. Nejvíce práce prý zabralo ruční vybarvování každého okénka filmu a zdálo se, že výsledek bude vypadat špatně, ale i přes nezdary (všichni Helmerovi přátelé vybarvování zanechali, takže vše bylo na něm) se barvy povedly přesně jak Veit zamýšlel. (SaNGe)

Reklama

Reklama