Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Yorkshire v roce 1834. Všechny oči se upírají na Anne Listerovou a Ann Walkerovou, které se jako manželky usadily v Shibden Hall a chtějí se stát vlivným párem. Podnikatelský duch Anne Listerové děsí místní obyvatele stejně jako její nekonvenční milostný život. Halifax je na pokraji revoluce a Anne odmítá zůstat bez povšimnutí, což je provokativní a nebezpečné zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Hezké, ale přijde mi to pořád o tom samém a dokola – milenka, majetek, uhlí a jednou za danou řadu někoho sežerou prasata. Poslední díl super. Ale asi mi to za to předchozí sedmidílné natahování nestojí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře. Řešily se podnikatelaské záměry Anne Listerové. To beru. Zřejmě se to muselo posunout tímto směrem. OK. Anne Listerová toho za svůj poměrně krátký život stihla dost. Její deníky můžou vyprávět. Nemůžu se zbavit dojmu, že budeme mít další sérii. Mělo by přijít jiné zakončení. Surranne Jones byla jako vždy skvělá. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi uspokojivé pokračování. Druhá série se soustředí na vztah Anne Lister a Ann Walker, samozřejmě se svého vrcholu dočká i Mariana Lawton, jak slibují plakáty. Ano, jistě, reálie 30. let 19. století nemusí být každému po chuti, ale zde jsou pojaty velmi srozumitelně. Konec konců i dnešní divák velmi dobře rozumí snahám příbuzných obohatit se mezi sebou na úkor toho zdánlivě nejslabšího článku. V tomto případě je plánovanou obětí Ann Walker a když neuspějí pomluvy založené na jejím vztahu s Anne Lister, pokusí se jí švagr ožebračit na základě slabomyslnosti. Ale má to krásné poselství v závěrečné epizodě, které je čitelné už v jejím názvu. Nelze žalovat co není nelegální. Ať už mají chamtivý a pomlouvační lidé názor jakýkoli. Ještě jedna série by byla fajn, ale i takto je to dobrý a funkční celek. ()

Galerie (185)

Reklama

Reklama