Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat naivnější seriál, než je tento. Přesto ale je to jeden z mála seriálů vůbec, který můžete pustit dětem a klidně odejít po svém. V podstatě shrnuje nejen veškeré lidské charaktery, které jsou sice mnohdy v rámci epizody ohnuty tak, jak je potřeba pro děj, přesto však to v další epizodě může být trochu jinak. V rámci celých sérií pak vidíte průřez americkými dějinami a sžívání bělochů s černochy a indiány, které jsou nejpalčivější otázkou této země dodnes. Seriál má velmi silný výchovný charakter a opravdu nemůžu říci jedinou výtku proti tomuto záměru. Není to seriál pro pragmatiky, ale pro ty, kteří mají rádi nostalgii, soucit, zadostiučinění a dobré konce. Nemohu seriálu vytýkat, že splňuje to, čím je. 80% = 4/5 ()

Mukl007 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 5 let, tak jsem tenhle seriál měl rád... Bohužel. Když jsem ho pak viděl v pozdějším věku, tak jsem si dal tu práci a pár dílů zhlédl, stále jsem totiž čekal, že mě chytne. Žel, nestalo se tak. Je to slátanina o nadpozemsky šikovné a hodné "paní", která, nevím proč, chodí s naprostým idiotem s ještě horším jménem. ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Seriál určený dětem. Doktorka Mike řeší nejrůznější životní situace a začne být nám dospělým hříšníkům za pár dílů svým neposkvrněným morálním štítem trochu protivná. Ale děti ji a její rodinu milují. Proč? Jejich svět je ještě rozdělen na dobro a zlo, na bílé a černé. Šedé zóny neexistují. Možná by na světě bylo trochu líp, kdyby nám drobátko tohoto vidění světa zůstalo i v dospělosti. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Tvůrkyně seriálu, Beth Sullivan, pojmenovala mnohé postavy po svých rodinných příslušnících. Například její matka se jmenovala Dorothy Jennings a její dědeček Loren Bray. Postavu Sullyho pojmenovala podle otcova příjmení. (peeteno78)
  • Některé lékařské zákroky prezentované v seriálu značně předběhly svou dobu. Například transplantace obličeje, provedená ve třetí řadě, byla ve skutečnosti úspěšně provedena až v roce 2005. (Hermi14)
  • Seriál se odehrává v době od roku 1867 do roku 1873. (peeteno78)

Reklama

Reklama