Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

salahadin 

všechny recenze uživatele

To bylo kdysi dávno, když jsem byl dítě školou těžce povinné, vraceje se v páteční den těšil jsem se na víkend i na páteční večer, kdy v postarším modelu TV běžela hrdinně Doktorka Quinnová a její osudy. Tehdy, kdy mi ještě na hlavě bujelo vrabčí hnízdo a já se nesnažil zkrotit ho, tehdy se mi seriál líbil. Dnes sice ještě plešku nemám, ale nad dávnověkým sentimentem už se jen usmívám a z nostalgie dávám 3 stars. Vidím v tom už i další věci, které jsem jako hloupé děcko neviděl...třeba ten citový přehršel, třeba tu vtíravou dojemnost, ale to není přímo výtka, pokud v tom člověk najde smysl a alespoň lehce ho to přinutí jednat jako Dr. Quinn, pak je to v pořádku. Méně osobní dokonalosti = více hloubky. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Doktorka Quinnová přijíždí s bandou svých zabedněných parchantů do zapadlého městečka, šířit dobro, lásku, pochopení a z duších nových spoluobčanů vymýtit rasistické předsudky k rudým bratrům. K tomu jí pamáhá místní lesní muž a jeho věrný čokl.....Co já NATO? Chujovina intergalitických rozměrů. Seriál černobílejší než šachovnice pohledem barvoslepého. Vemto tento seriál, znásilněte, roztrhejte, pomočte, zapalta, přidejte realitu, sex, utrpení, brutalitu, sprostou mluvu, sympatické postavy jenž hrají výborní herci, do detailu vypilovaný příběh a litry whisky. Gratuluji právě sledujete geniálí opus HBO Deadwood. Tady se zlato neodevzdá pro vybudování syrotčince, tady se kvůli zlatu dělají syrotci. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Bez obalu mohu říct že je to čistě otravná telenovela s výraznou hlavní postavou mladé inteligentní lékařky, která přišla spasit westernové městečko plné vidláků a přes všechny ty možné i nemožné zápletky je všem jasné že jednou skončí s pohledným zálesákem Sullym a budou šťastně žít na mírném západě, který má do divokého výrazně daleko. Zní to strašně ale není tomu tak. Přes všechen ten kýč a klišé je to zajímavá podívaná s krásnou výpravou a hlavní postava je i přes svoji vyvýšenost nad ostatní poměrně lidská a sympatická. Proč tedy ne? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

tomuto seriálu pomáhala armáda anjelov. Krásny zámer a kamera vyobrazenia doby., scenárista a mnohí v tíme asi boli dobre inšpirovaní. seriál, aj keď mnohočasťový, má skutočný liečivý účinok,nakoľko je v popredí potenciál ľudskej osobnosti, nie historické fakty. To sa musí uvoľnene sledovať aspoň 5-6 častí a je jedno ktorých, Ľudia, akoby ste sa báli priznať, že si zaslúži plný počet? ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v přírodě v okolí Malibu. (Lynette)
  • Tvůrkyně seriálu, Beth Sullivan, pojmenovala mnohé postavy po svých rodinných příslušnících. Například její matka se jmenovala Dorothy Jennings a její dědeček Loren Bray. Postavu Sullyho pojmenovala podle otcova příjmení. (peeteno78)

Reklama

Reklama