Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Paity 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený seriál, se kterým jsem tak trochu vyrostl, protože ho tady u nás vysílala ČT v polovině 90. let. Hlavní postava, kluk, má snad ty nejnormálnější problémy a proto se s ním stotožní asi úplně každý, protože alespoň jednou něco takového každý zažil. Lásky, prohry, zklamání, výhry, starosti, prostě život náctiletého.. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Seriál ve kterém se musí hodně z nás poznat ikdyž jsou nepoměrně mladší a vyrůstali na druhé straně zeměkoule. Třeba jako já. Taky jsem měl svého Paula, taky jsem měl vysněnou Winnie i otravného bratra. --- První dvě série byly super, ale pak to docela šlo do nudy s občasnými lepšími díly. --- Kevin byl bovětšinou mladý a nerozvážný! - Winnie byla nádherná, ale tupá! - Paul byl mladý a vyčníval! - A další byli jací byli! Wayne kretén, taťka Jack autorita, mamka Norma pořádná a Ed Cutlip tělocvikář. ()

Reklama

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Seriál, který přiroste k srdci snad každému. Dívám se na něj podruhé s dětma a podepisuji názor níže uvedeného blogaře "..díval jsem se na to jako devítiletý a divil se, že jsou z toho mí rodiče úplně pryč. Teď už mi není devět.. a je to podle mne nejlepší seriál všech dob". Každý si tam najde minimálně jednu věc, která mu až překvapivě připomene nějaké vlastní příhody nebo trable. A přitom to není přehnaně přikrášlené (teda aspoň ne na Hollywood). Tomu, kdo umí anglicky, doporučuji rozhodně sehnat si originální verzi, některé hlasy (učitel "biologie") jsou nenahraditelné. Bez diskuse plný počet bodů. Jo, a ještě odkaz na výborný článek blogaře "B", ze kterého jsem citoval: http://progressiveboink.com/archive/wonderyears.htm ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dospívání, který se stal nedílnou součástí mého vlastního dospívání. Zásadní i nenápadné životní okamžiky a pravdy s nadhledem načrtnuté na pozadí obrazu přelomu 60. a 70. let, kdy v Americe doznívalo květinové hnutí, Američani dobyli Měsíc, ale nedobyli Vietnam, a podmalované dlouhou řadou dobových šlágrů. A tím vším se jako červená nit vine roztahaná romance hlavního hrdiny Kevina s jeho osudovou dětskou láskou Winnie. Byl jsem do ní tehdy zamilovaný jako všichni a když se s Kevinem rozešla, bylo to jako by se rozešla se mnou. Seriál měl výborné obsazení v čele s představitelem Kevina Fredem Savagem. S odstupem na mě ale působí hodně pateticky a humor je na jedno brdo, v podstatě to celou dobu valí jeden a ten samý fór a vy přesně víte, co bude po každé narážce následovat. A dneska mi přijde Winnie jako po lobotomii. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Báječný seriál z báječné doby! Má to nejikoničtější a nejlepší dobovej soundtrack všech dob (nejspíš i nejdražší, když to ČT od 90.let nereprízovala a pravděpodobně nikdy reprízovat nebude). Epizody kde má víc prostoru táta (Dan Lauria) jsou špička, ten jeho nabručenej výraz je prostě dokonalej. Z optiky dospělýho je dost zábavný, jak se hlavní postava Kevin (-se kterým jako dítě nutně sympatizujete a fandíte mu) většinou chová a projevuje jako totální kretén, ale právě i to je na tom báječný (třeba, když zjistí, že jeho holka Vinnie má víc bodů z final testů, než on: "Vinnie, proč jsi mi tajila, že jsi chytrá?" - tohle řekne zcena vážně někomu, o kom celej seriál tvrdí, že je to jeho životní láska ... maximálně boží) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrce Neal Marlens původně chtěl, aby prostředí bylo jeho rodným Huntingtonem na Long Islandu, kde vyrůstal. Prvky byly také převzaty z Blackova dětství z části White Oak v Silver Spring v Marylandu. ABC však trvala na tom, aby umístění zůstalo nespecifické (hovorové „Anytown, USA“). (Trajektt)
  • V celkově 15. epizodě s názvem "Poraženi" jsou autentické záběry ze srpna 1968 v Praze. (Pyron)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)

Reklama

Reklama