Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

swed 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství s kouzelnou retro atmosférou. Dokonale se tu mísí mix humoru a vážnějších okamžiků. Spolu s hlavním hrdinou tu prožijete cestu od jeho dětství až po práh dospělosti. Spousta hlubokých myšlenek je tu podána pravdivě a bez přílišného patosu. Podobný seriál se dnes těžko najde. 9/10 ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 46. ročník (za rok) 1988 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál) + nominace (3) - 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Fred Savage, 48. ročník 1990 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Fred Savage ()

Reklama

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, reflektující nejen trable dospívajícího kluka, ale i atmosféru raných šedesátých let v USA - příchod barevné televize, přistání na Měsíci, počátky hippies a protesty proti válce ve Vietnamu. A tohle všechno v laskavém a vtipném podání rodinného seriálu s nabručeným otcem a starostlivou maminkou. Jako by mi to připomínalo vlastní rodiče :-). ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je pro mě srdeční záležitost - poprvé jsem ho sledoval ve svých 10 letech a hrozně jsem si ho zamiloval. Nikdy jsem neviděl všechny díli, ale co jsem viděl ty mě dostali. Už navždycky si budu pamatovat zachodové "šprůšo" nebo jak se francouzsky řekne "Chcete trochu másla?". :) Jo a jak už řekl golfista - chtělo by to Soundtrack. Muzika byla opravdu sqělá. Jak rád bych zase jednou z televize uslyšel tu krásnou úvodní melodii... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)
  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)

Reklama

Reklama