Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků IV

  • Velká Británie Howling IV: The Original Nightmare

Obsahy(1)

Čtvrté pokračování nezůstává pověsti série nic dlužno. Úspěšná autorka mnoha románů Marie má za sebou těžký rok, a není tak žádné překvapení, že její vypětí vede až k nervovému kolapsu. Ozdravný pobyt na venkově se však pomalu mění v noční můru, ve které půjde spisovatelce o holý život. Městečko Drakho, kde se Marie usídlila, je totiž semeništěm ďáblových spratků – vlkodlaků, kteří nemají s návštěvníky příliš dobré úmysly. A to ještě Marie ztrácí oporu ve svém příteli, který zcela podlehl svodům krásné cikánky… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Štvrté pokračovanie Howlingu má jeden závažný nedostatok - až na nejaké malé výnimky v závere sa v ňom vôbec neobjavujú vlkodlaci, čo je u werewolf hororu neodpustiteľné, navyše väčšina metamorfóz dopadne tak, že lykantropovia sú vo svojej finálnej podobe bez použitia akýchkoľvek špeciálnych efektov (ak pravda nerátam svietiace oči) stvárňovaní väčšími psími plemenami, čo neznášam. Tvorcovia tohto zbytočného sequelu sa do príbehu pokúsili zapracovať prvky satanizmu a okultizmu, čo však nebolo dobré vôbec k ničomu. Najpozoruhodnejším momentom celého filmu je jednoznačne scéna, v rámci ktorej sa telo istého chlapíka rozleptá na maderu, keďže oná najlepšia premena človeka vo vlkodlaka v dejinách kinematografie, ktorú avizuje řitkársky DVD obal nakoniec nie je žiaden zázrak... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Asi do osemdesiatej minúty som si hovoril, čo to vlastne pozerám, keď som asi dvakrát zazrel chvost vlka a to bolo všetko. A to si myslím, že vlkodlačí film by mal byt práve o nich. I keď pár vražd tam bolo, ale oni boli mimo záber. Konečne finále ponúklo i niečo z týchto chlpatých beštií, ale to sa tu asi nemali radšej objaviť vobec. Začne to rozkladom človeka, ako keby spadol do kyseliny, čo som vobec nepochopil a aby sa z neho stal klasický vlk. Celkovo masky boli veľmi lacné ako aj celý film, ktorý bol ešte aj nudný. Trocha ponurosti i krvi tu bolo, takže 2* dám, ale naviac táto časť rozhodne nemala. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nikterak zásadní vlkodlačí počin, ve kterém zříte souložit svůdnou cikánku, dozvíte se jak si spisovatelky užívají svou dovolenou mimo civilizaci a bude vám nabídnuta zřejmě nejdémoničtější metamorfóza člověka na zubatou bestii v dějinách světové kinematografie. Škoda jen, že režisér plně rezignoval na drtivou většinu své práce a soustředil se hlavně na „pekelně“ zvládnutou gradaci a jeden popový song s feelingem vykastrovaných Europe. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Po úvodních třech dílech této vlkodlačí série jsem čekal další šílenost. Čtverka je bohužel mnohem umírněnější a taky nudnější než její starší bratříčkové. V podstatě první vlkodlak přichází na scénu až po 70-ti (!!!) minutách filmu. Do té doby se jen kecá a kecá. Jo a taky pátrá po tajemství jedné jeptišky. Ale je to nuda. A ta správná řež přichází na řadu až kolem 80-té minuty. Jenže to do závěru filmu zbývá jen slabých 10 minut! Je to velká škoda, protože Howling 4 podle posledních několika scén mohlo být královské a zábavné béčko. Bohužel se tak stává až příliš pozdě. A tak za zmíňku v jinak nudném, spíše detektivním, filmu stojí kromě akčního závěru jedna povedená a originalní přeměna člověka ve vlkodlaka. Toť jest vše ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu vypadá docela zajímavě a i když není zrovna originální, tak sliboval parádní podívanou, která se ovšem nekonala. Zůstalo totiž jen u slov, ale finální fáze a celkový děj filmu vůbec zajímavý nebyl. Skoro celý film se vůbec nic neděje a to nejdůležitější pořád chybělo. Vlkodlaky samotné totiž máme možnost vidět až úplně na konci. Nevím jestli autoři neměli dost odvahy nebo finančních prostředků, leč film o vlkodlacích má být hlavně o nich a ne, že je skoro vůbec neuvidíme. Přitom za posledních zhruba patnáct minut na nás vybalili několik velice zajímavých scén, za které se nemusí vůbec stydět a které určitě stály za pozornost. Rozkládající se tělo prokletého člověka patřilo k tomu nejlepšímu, co bylo vidět a určitě bych vám tuto scénku doporučil. To samé platí o vlkodlakovi v kapli. Zbytek vlkodlaků byl totiž úplný shit a snad ještě větší ubohost než ve třetím díle. Herci vyfasovali umělé zuby, trochu make-upu a umělé štětiny, které možná rozesmějí, ale určitě nikoho nevystraší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • První a čtvrtá část vlkodlačí série jsou založeny na stejnojmenném románu od Garyho Brandnera z roku 1977. Je však zajímavé, že 4. díl představuje věrnější adaptaci knihy než první film z roku 1981. (Bloody13)

Reklama

Reklama