Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že český dabing je kvalitní a nejlepší na světě má jistě pravdu, ale dabovat slovenské filmy a seriály?? Prosím ne, obzvlášť tomuto dílku to ublížilo. Tetu jsem jako dítě zbožňovala, oblíbila jsem si Jakubiska díky jeho Perinbabě a můžu říct, že kdyby ho teď dávali v televizi, podívám se na něj víc než ráda. Za podivné postavičky, krásnou poetiku, kvalitní hudbu (která je pro Jakubiska vždy důležitá) a mé dětství plný počet! ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle serialu jsem jako maly vyrustal. Po letech na to koukam s otevrenou pusou a rikam si - proboha, to je ale kravina. Scenar jako kdyby psal nekdo, kdo nevi nic o o tom, jak se lide v beznem zivote chovaji. Tocil to nekdo, kdo nutne potreboval natahnout stopaz a tak to tocil jakoby zpomalene. Vsichni zpomalene mluvi, jednaji, chodi. Jednim slovem blbost. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Když jsem se trochu probíral Jakubiskovou filmografií, tak jsem narazil na tento předrevoluční koprodukční seriál, který se mi docela líbil. Já vím, jsou to sentimentální vzpomínky, které nemusí odpovídat současnému stavu, ale přesto jsem chtěl konečně dát Jakubiskovi za něco aspoň 4 hvězdičky. Příběh byl plný fantazie, napětí i zábavy, který byl dobře namixovaný i pro dospívající děti. Když na něho někdy narazím, tak se repríze bránit nebudu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Kultový slovenský rozprávkový seriál. Jakubisko vo svojej vrcholnej tvorbe, kde už dávno predčil aj Felliniho. Je až neuveriteľné aký ansábel hercov sa tu stretol a ako to zahrali. Výborná hudba bratov Angelisovcov, ktorí len potvrdzujú svoju plodnú kariéru a žiaľ sú dodnes nedocenení a takmer neznámy. Slovenský postsynchrón je vynikajúci. Jedna z mála tak kvalitných koprodukcií u nás. Pre deti ako ušité. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama