Reklama

Reklama

Art of Mirrors

všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 1973, 6 min

Režie:

Derek Jarman

Recenze (6)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Derek Jarman pracuje velmi detailně, až snově propojený zvuk s obrazem. Odraz slunce v zrcátku použil už ve svém vrcholu Angelic Conversation. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

nejsem si jistej, jestli je to tohle, bohužel jsem nenašel verzi s hudbou... raději tedy nebudu hodnotit, nicméně pokud je to opravdu ono, žádnou působivou myšlenku jsem v tom šestiminutovým házení prasátek do kamery nepotkal... ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Hluboká poklona panu Jarmanovi, předčasně zesnulému filmaři, spisovateli, malíři a vůbec všestrannému umělci. Ať se na Art of Mirrors díváme bez hudebního doprovodu nebo společně s tvorbou Coil (kteří měli k Jarmanovi velmi blízko), je to avantgardní v tom nejlepším slova smyslu, obrazově sugestivní, znepokojivé, pokaždé však poutavé. Přesně takové, jak Jarman většinu svých "obrazů" maloval... │100% ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Působivá hudba. Působivý obraz. zPůsobí zamyšlení zda to něco znamená nebo je to jenom hříčka. Je to jen hříčka, ale Působivá. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Příjemným klíčem k "pochopení" je komentář od ad-k. VIděla jsem to bez hudby, tak to zkusím ještě najít i s hudbou, určitě to pak bude mnohem lepší. Musí se na to pohlížet jako na umělecké dílo, obraz. Atmosféra je opravdu temná a krájitelná a konec velmi znepokojivý. Interakce s postavami je velmi originální. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tajemná hříčka s hořícím ohněm, procházejícími se lidmi (v zelené), kteří vrhají odlesky slunce zrcátkem do objektivu (střídáno se záběry v červené)./Kopie s hudbou je na youtube/ ()

Reklama

Reklama