Reklama

Reklama

The Incredible Hulk

(seriál)
  • Austrálie The Incredible Hulk (více)
USA, (1977–1982), 68 h 29 min (Minutáž: 47–95 min)

Tvůrci:

Kenneth Johnson

Hrají:

Bill Bixby, Jack Colvin, Lou Ferrigno, Charles Napier, Enrique Castillo, John Finn, Gary Graham, Robert Alda, Louise Sorel, Rosalind Chao, Grand L. Bush (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je doktor David Banner (Bill Bixby), který se při laboratorním experimentu nešťastně předávkuje radioaktivními gama paprsky. Od té doby na sobě pozoruje neuvěřitelné změny - kdykoliv je ve stresu, změní se v zelené monstrum s nadlidskými silami, Hulka (Lou Ferrigno). Po každé přeměně si doktor Banner vůbec nevzpomíná, co v těle monstra prováděl. Jeho laboratoř exploduje a on je prohlášen za mrtvého.
Na rozdíl od jiných komiksových hrdinů s nadpřirozenými schopnostmi, zde je postava doktora Bannera ve zvláštní situaci. Své schopnosti má doktor Banner nedobrovolně, cestuje po Spojených státech a zoufale pátrá, jak se tohoto prokletí zbavit. Na své cestě je navíc vytrvale pronásledován bulvárním reportérem Jackem McGee, který tuší nějakou senzaci. Banner navštěvuje přátele a přijímá různá zaměstnání. Na svých toulkách potkává mnoho lidí a přes své schopnosti jim pomáhá z nesnází. (hemir)

(více)

Recenze uživatele Nin k tomuto seriálu (2)

Neuvěřitelný Hulk (1977) (S01E01) 

Ano, vím, že to byl pilot k televiznímu seriálu, který musel být laciný a tak dále, ale udělat takhle nezajímavýho Hulka, to je skoro na nějaký zvrácený ocenění. Kenneth Jones se rozhodl z naštvaného rváče Hulka udělat velice nudnou variaci na Frankensteina - dokonce jedna scéna přesně kopíruje jednu slavnou Frankieho scénu, akorát s tím rozdílem, že si na ní Johnson asi léčí své bolístky z dětství, a tak zde končí šťastně. Hulk je zde zvířátko s hipísáckým účesem (nejspíš proto, že se maskérům nechtělo obarvovat zelenou i uši), které než rozzlobený je častěji dojatý nad malými či velkými holčičkami. Bruce Banner (zde jako David Bruce Banner) zde není žádný vědátorský ňouma, ale velkej urostlej krasavec, co fňuká nad smrtí své ženy (ale sexy asistentkou se nakonec nechá zlákat, nebojte). Ale teď jsem dost srovnával s komiksem. Mně nevadí, když si někdo pojme komiks či postavu podle svýho, ale nesmí to udělat tak tragicky a bez téměř jakýkoliv návaznosti na originál. Každopádně tenhle film je celej špatnej i sám o sobě. Především je mimořádně hloupej a trapnej. Třeba ve scéně, kdy se Hulk objeví během experimentu a začne všechno kolem sebe ničit a dobývat se skrz trezorové dveře ke své kámošce asistence, ji nenapadne nic jinýho než zůstat na místě a všechno dramaticky a vzrušeně komentovat na diktafon. Počítá s tím, že když se k ní dotluče, tak se uklidní - a vono jó. Jinak tohle je jedna ze tří (!) Hulkových epizod, zbytek filmu je neuvěřitelně nudná odrhávačka o tom, jak Banner fňuká, v polovině získá schopnosti a v druhý polovině o nich přemýšlí a přichází s nějakým trapným rádobyvědeckým vysvětlením. Verdikt pro komiksáky: Tohle není Hulk. Verdikt pro "normální" lidi: Retardovaná a teplá verze Frankensteina. (2/10) ()

Death in the Family (1977) (S01E02) 

Rozhodně lepší než první pilot, ale přesto pořád šílený béčko. Takže trapné šablonovité postavy, primitivní příběh a hrozné dialogy. Ale rozhodně hodnotím kladně, že narozdíl od příšerně nudného pilotu se podařilo tvůrcům víc zapojit Hulka a vymyslet mu nějaké ty akční scény... vrcholem tu asi je zápas Hulka s medvěděm! No, zápas... Jinak podobně jako třeba ve Swamp Thingovi (taktéž blbost podle komiksu) může být sranda pozorovat nedokonalosti nabarvení postavy. Tady například je dost vidět, když Hulk vychází z bažiny, tak při záběru jeho chůze zezadu má celé nohy zelené, jen chodidlo je lidsky oranžové. Samotný Hulk je, jak už jsem psal u jedničky, takovej docela cíťa, kterýho není třeba se bát. Těm největším grázlům dá facku a starcům a dámám v nesnázích pomáhá, jak to jen jde. Slov "Hulk ničit" se v jeho podání nedočkáme. V každém případě je tohle opravdu hodně béčková záležitost, pro srovnání si můžete vybavit ty hloupější seriály ze 70. a 80. let - zápletka, dialogy, postavy... děs běs. Pro nejmenší by to ale pořád mohla být slušná podívaná. (3/10) ()

Reklama

Reklama