Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

viky13 

všechny recenze uživatele

Některý scény jsou solidně na tři až čtyři hvězdy, ale já je dát fakt nemůžu. Postavy jsou tak dementní, že nechápu proč jsou ještě na světě (ve druhé sérii ještě o trochu víc). Některý jejich rozhodnutí si nejde vyložit jinak, než že chtějí zhebnout a to mě fakt rozčiluje. Tyhle ty "fuck-upy" se projevují nejvíc u hlavní hrdinky, která je už tak nesnesitelná (a to mám Jaime King jinak moc ráda.. ani jsem netušila, že umí hrát takovou zabedněnku). ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Překvapení: První polovina je nečekaný nářez. Každá epizoda je v jiném stylu (pro mě byla asi nejlepší Škola, tam jsem se místy pěkně pobál) a díky neustálým změnám pojetí i prostředí si seriál dlouho udržuje svěžest a spád. Přes rychlé zombíky není nouze o napětí a velkým plusem je minimum keců. Třeba ve čtvrté epizodě padnou jenom dvě slova (thank you). V druhé půli tomu sice začne trochu docházet dech, ale i tak se mi Black Summer jeví jako poněkud podhodnocená záležitost. Možná že už tady lidi mají zombíků plné kecky, ale tohle je po dlouhé době konečně něco jiného než všechny ty zombie komedie a telenovely. Komu se před cca deseti lety líbil Dead Set, tak ten připomene Black Summer asi ze všeho nejvíc. Jsem zvědav, kam se to celé bude ubírat ve druhé sérii. //// Červen 2021: To, co mě na první sérii (tedy alespoň na její první polovině) zaujalo asi nejvíc, tedy každý díl pojatý v úplně jiném stylu, tady už moc neplatí. Naštěstí zbyl ten sympatický chaos, kdy děj zběsile skáče od jedné postavy (nebo několika postav) k druhé (k druhým). Ani to už ale není taková zábava jako když se s tím člověk setkal poprvé. Časem se vše začne stále více točit kolem několika postav, které se dají nazvat hlavními. A stejně jako v první řadě seznáme, že tyto postavy míří za nějakým konkrétním cílem. V první sérii to byl stadión, tady letiště. Jsem vcelku spokojený, jen jsem marně čekal na nějaký opravdu strašidelný díl, jakým byla minule Škola. (Hotel se v tomto směru jevil docela nadějně, ale...) Black Summer má díky své epizodičnosti potenciál na spoustu dalších sérií. Otázkou je pouze udržení kvality. A ta je ve druhé řadě přece jen trochu nižší než v jejím předchůdci. Normálně bych dal tři, ale v dnešní chudé době... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně očekávaný seriál z dílny netflixu o zombie apokalypse, který měl obrovský potenciál, protože podobných věcí vzniká poslední dobou málo, a tak by neměl silnou konkurenci. Hutná, drsná a syrová atmosféra, minimum hudby a umělých zvukových efektů a nasraní, agresivní zombie dávají dokupy brutální kombinaci, která táhne seriál kupředu neuvěřitelným způsobem. Napětí budováno skvěle a působilo to hodně realisticky. Ale světe div se, když je tady scénář jak vytáhnutý z odpadků, tak se můžete vizuálně a atmosfericky snažit jak chcete, ale je to stejně k ničemu. Další příklad toho, že poctivé filmařské řemeslo bez poctivého scénáře neudělá žádný pokrok. Je to obrovská škoda, protože jinak bych neměl co vytknout, ale scénáristické nesmysly, nelogické dějové příběhy a ještě nesmyslnější členění dílů na kapitoly (proč???) seriálu ubíraly na kvalitě rapidním způsobem. Nemluvě o snižování stopáže dílů ze 40 na 20 minut ve druhé půlce seriálu a zakončením úplně bez pointy. Sakra, tohle mě bude mrzet ještě dlouho. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, takové více uvěřitelné a surové než na co je běžný divák zvyklý. Postavy jsou víc uvěřitelné a chovají se tak nějak blíže realitě. Roztrhání na více částí tomu také pomáhá. Má to dokonce i slušné hororové sekvence a dobře se tu pracuje s válkou jednotlivce. Ale nějak mě to zkrátka nechytlo za srdíčko. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)
  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)
  • Když William (Sal Velez Jr.) řídí auto, tak v některých záběrech drží v ruce láhev s vodou a v některých ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama