Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Japonské animé sa v súčastnosti pýši neuveriteľným zástupom fanúšikov - nielen v Európe, ale aj v Amerike. Vlastne keď si to tak vezmem stal sa s toho taký celosvetový fanklub. Animatrix spojil jedných z najoriginalnejších tvorcov súčasného animé - hlavne mladšiu generáciu a ponúkol im zanechať svoj zárez v mytológií Matrixu. Výsledok? Vizuálna pastva pre oči a myšlienková pastva pre rozum. Konzistentnosť všetkých dielov a ich komplexnosť je to - čo tvorí s tohto diela kaleidoskop dobrodružstiev , nálad a emócií, ktoré uchvacujú a v značnej miere nám pomáhajú si všetko čo vidíme a o čom rozmýšľame, užívať. Keď som hodnotil samostatné diely, boli medzi nimi také, ktoré ma úplne ohromili, alebo také, ktorým podľa môjho názoru niečo chýbalo. Bola to ale veľmi malá vec, či už som ju bol schopný pomenovať, alebo nie. Aj napriek tomu si ale všetky časti držali svoj štandard, ktorý bol v tomto prípade nadštandartný. Ako celok to musím posudzovať, ako jednu veľkú poctu filmovému fenoménu, a ako ukážku autorského novátorstva a rukopisu, ktorým sa režiséri vystatujú a vďaka čomu dali vzniknúť tomuto neprekonateľnému- vo svojom žánrovom zameraní, zatiaľ neprekonateľnému - filmovému počinu. Som nad mieru spokojný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na "Matrix universum". Co se týče vizuálu, není co vytknout (i když první filmeček je dnes už samozřejmě dalece překonaný a i ve videosekvencích u her máme lepší grafiku, ale na léta páně 2003 to musela být virtuální slast :). Naštěstí (na rozdíl třeba od takové Final Fantasy) i příběhově je to na vysoké úrovni (i když úroveň filmů je samozřejmě kolísavá). Dějově mě nejvíce zaujal Poslední let Osirise a Dětský příběh, co se vizuální stránky týče, tam jsou mými favority (opět) Poslední let Osirise a Detektivní příběh (miluju Noir). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto nemalo podľa mňa ani hlavu ani pätu. Uvažoval som dokonca na dvoma hviezdičkami. Pár príbehov, ktoré sa nikde nezačínajú a nikde nekončia, aký to malo zmysel? Veď to mohol byť kľudne nejaký seriál...tie hviezdičky sú len za grafiky a efekty, pretože to uznávam, toto bol grafický orgazmus. Prvá časť bola nádherná! 60%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustil? Zatímco trilogii Matrix mám rád a považuju jí za skvělou akční sci-fi, tak Animatrix mě vůbec nebavil. Koukal jsem na něj nadvakrát, protože sto minut v kuse jsem skutečně nevydržel. Hlavně druhou polovinu projekce oddělovalo i několik dní, což už samo o sobě vypovídá, že se mi do toho moc nechtělo. To, že každý příběh má svou vlastní animaci, mě osobně přijde dost iritující. Hned jsem si vzpomněl na Dead Space: Aftermath (2011), kde mi to taky vadilo. Oceňuju zajímavý úvod a potom ještě jeden z příběhů, který decentně doplňuje něco malinko do původní trilogie. Zbytek mě skutečně nebavil. Zlatý Tales of the Black Freighter z roku 2009. Já věděl, proč jsem na to nekoukal už před lety. (28 %) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A tak se stal člověk strůjcem své vlastní zkázy." Jsem rád, že jsem byl seznámen s dvoudílným historickým souborem o vzniku Matrixu, že jsem mohl potkat noir detektiva Ashe a zejména "volného" běžce Dana Davise. To mi dávalo smysl a líbilo se mi to. Ten zbytek ve mně spíše probudil dumání nad tím, zda potřeboval Matrix svůj animovaný dovětek. Soudím, že spíše nikoli a to přesto, že již pár let polykám jednu červenou pilulku za druhou, abych na vlastní kůži zjistil, jaká je vlastně realita. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama