Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 086)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Né všechny ,,epizodky'' mi sedly a ne všechny do sebe zapadly aniž by to skříplo, ale to neva. Dobře jsem se bavil a zhulenej Macháček je pro mně doposud nepřekonanej i když mu na paty šlape zhulenej dredař z Vorlova Gymplu :-). Osobně bych to nazval solidním nástupcem Knoflíkářů. Kdo mi tam nesedl byla Labina Mitevska. Ale jinak super a další z filmů, který češtinu obohatil o pár kultovních hlášek. * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Samotári boli vo svojej dobe určite neuveriteľná pecka. Ja som ich tiež za ňu považoval. Lenže časom to už také ružové s ich kultovosťou nie je, myslím, že pomerne zostarli a diváci nie sú tak lační po ich reprízach. Môžu zato podľa mňa paradoxne tie hlášky, ktoré už dnes nie sú až tak ultra cool, ako keď sme všetci videli v kultúre húlenia niečo nové a revolučné. Proste húlenie u nás nemá tradíciu, veď to tvorcovia sami vedeli. Ale scenár je super, netreba ho zase brať ako nejakú závažnú generačnú výpoveď, len sa pri ňom bavte. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hele Hanko, já ti musím něco říct. Já sem myslel, že teď spolu budem chodit, ale kluci z kapely mi řekli, že už jako…že už jako jednu holku mám.“ Potřeboval jsem nemálo let odstupu, abych si film dokázal plně vychutnat, ale vyšlo to. A to ať už tu ujetou a pohlcující atmosféru (spolu s výbornou hudbou), trhlé postavy a kreace jejich představitelů (Trojan, Macháček, Maciuchová či neokoukaná Mitevska), spoustu absurdních situací (některé z nich jsou navíc opravdu skvěle vypointované a pár takových se podařilo vygradovat až na hranici toho nejčernějšího humoru…třeba takové zapálení) a těžce „intelektuální“ rozhovory plné „vejšplechtů“, z nichž mě několik opravdu dostalo do kolen (nejsouvislejší „hláskovací“ pasáž je asi ta v taxíku). U pozdějšího Ondříčkova počinu Jedna ruka netleská jsem se sice smál častěji (navzdory velkému rozdílu ve zdejším hodnocení obou snímků), což bylo nejspíš dáno i tím, že tady bylo rozpracovaných až zbytečně moc dějových linek (i když propletených) a také se chvílemi hrálo více na vážno, ale i tak se Samotářům podařilo mě pořádně pobavit a těch slabších 5* nakonec přece jenom dám. „…a máš nás rád.“ – „Myslíš, že vás mám rád?“ – „Samozřejmě, že nás máš rád.“ – „Aha…“ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů.Nabitej hromadou nezapomenutelnejch hlášek a vtipnejch scén.Životní role Jiřího Macháčka,kterej byl je prostě nezapomenutelnej a s přehledem převálcoval i ostříleného Ivana Trojana,kterej byl taky famózní.Ostatně i další herci si svý role odehráli víc než dobře.Ke všemu geniální kamera a nejlepší soundtrack(co se týče českých filmů)Kultovní záležitost,kterou si nikdy nenechám ujít.Proto jsem dnes na ni šel do letního kina.A můžu říct,že i po 15tým(fakt nevím kolikrát jsem to viděl) shlídnutí mě baví stejně jako poprvé.Nebo snad ještě víc.Tohle je můj poslední joint,Ani ho nedokouřím... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky, leč pár těch povedených hlášek na víc nestačí. S těžkým srdcem zaokrouhluji lehce dolů, byť je tenhle filmek v naší současné produkci vpravdě osamocen jednooký mezi slepými... - - - - - P.S. (15.3.2011) Po těch letech jsem si při repete uvědomil, jak to kouzlo kamsi sklouzlo a časem vyšumělo... Z umělců mladých a neklidných se stali úmělci zasloužilí, od tehdejší >stajlované< vyhulenosti etablovaní ve všech možných kulturních sračkách co doba dala... I ty hlášky se dnes už povětšinou jeví spíše jako tlachání... Navíc ryze filmovou řečí tenhle film taky zůstal kdesi v mezích >sabotérských< , že... Docela i místy nuda... . . . Ale tak byla to naštěstí >jen< komedie. Mohl by Ondříček vyčudlit dvojku, jako retro drama, bukuju si kopyvřiť na název: "Pidlikáři". "Pytlikáři" by bylo moc laciný, takový zpytlikovaný... :-/ . . . Sakryš, nejraději bych jednu tu hvězdu ubral, ale stejně - zaokrouhlovat se musí... Tak nic. Škoda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (46)

  • Po 20 letech od premiéry se film vrátil do kin v restaurované verzi. (Posheidon)
  • Televize DVTV si k 20letému výročí Samotářů pozvala Jiřího Macháčka (Jakub) k hodinovému rozhovoru, kde často přiznával, že si z filmu mnoho nepamatuje, protože dle pokynů režiséra musel být pod vlivem. Televize požádala představitelku Vesny, Labinu Mitevskou, zda by Macháčkovi něco nevzkázala. Ta mu natočila malé filmové poděkování a vzpomínku, která Jiřího velmi dojala. (sator)
  • Ve scéně, kdy Hanka (Jitka Schneiderová) utíká z domu rodičů, nemá kabelku. Později se však na jednom ze záběrů kabelka objevuje. (TheDave)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama