Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thordur, starý patriarcha, je "veľký šéf" v rybárskej dedine, ktorý dal prácu všetkým imigrantom. Po čase chce zabezpečiť budúcnosť svojej firmy, a tak zvoláva celú rodinu. Na stretnutí pri večeri a klavírnej hudbe im oznamuje nepríjemnú skutočnosť, ktorá zmení všetkých na bezcharakterné monštrá. Na povrch začína vyplávať nepríjemná pravda, ktorá odhaľuje podlosť jednotlivých členov rodiny a rivalitu medzi nimi. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Zajímavá výprava do krásné země, kde jsou bohužel ovce a koně nuceni tamním obyvatelstvem k nedobrovolnému pohlavnímu styku. Vůbec je to zajímavá zemička, kde lidé mají podstatně raději svůj chov než vlastní rodinu. I když se v tomto případě nelze příliš divit tomu, že pán zcela zanevřel na několik svých parchantů a předal grunt raději svému nepříteli. Co se týče děje, tak nemohu úplně říct, že bych se po celou stopáž cítil být oslovený. Snímek se mi líbil spíše jen v několika intenzivních momentech, ta vata mezi tím, které je opravdu velmi hodně často sklouzávala do nepříjemné nudy. Celkově tedy pálím lepší dva kusy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017, která se lehce protáhla. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na Islande si žijú svojim životom. Majú veľa práce a to hlavne s rybolovom, ktorý je ich hlavnou obživou a tak aj najčastejšou témou ich rozhovorov. Majú svoje veľké i menšie problémy, sú plný sarkazmu a to hlavne babina má plné ústa čistej irónie a ta to tam troška bavila. Je to strašne ponurá atmosféra, lebo je tu veľa smutných postáv a malo z nich sa aj po celú dobu filmu usmeje. Film o rodinných vzťahoch, ktoré sa každou scénou len vyostrujú a na povrch vypláva aj nejedno temné tajomstvo a do toho hrá smutná klavírna hudba. Jedine čo môžem tomuto filmu vytknúť, za celú dobu nič nevyriešil, zo všetkých strán sa len útočilo na starého pána, ale, že by niekto našiel riešenie, to nehrozilo. Tak bez riešenia, bez 1*. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh ze zákulisí islandské rodiny, tuším z východního Islandu, kde žije poměrně málo lidí (Jako všude mimo Reykjavík). Na pozadí sporu o budoucnost rybí továrny se krásně vykreslují lidské charaktery. Pěkně se ukáže, co v každém je, a co jsou lidé schopni udělat pro své zájmy. V těch nejkrizovějších okamžicích na sebe členové rodiny začnou vytahovat tu největší špínu. Pro našince možná trochu drsné, nicméně po moji zkušenosti s Islandem velmi věrohodné. Uvolněná morálka místních, ale zároveň spousta přetvářky. Jediný policista je zde všem pro smích, a do toho všeho vážné problémy majitele továrny. Film je především o lidských vztazích, a opravdu mě pobavil. asi dvakrát tam také zazní čeština. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Island si zase bůhví jak moc nepotrpí na drsná rodinná dramata jako zbytek Skandinávie. Tenhle film je ale výjimkou a docela jsem se při něm slušně vopotil. Osobně ale vnímám jako nedostatek fakt, že ve filmu bylo hrozně moc postav a já se v nich slušně ztrácel. Na druhou stranu ale vše zachraňovala polární noc a zamrzlé prostředí, ze kterého byla zima už jen skrz obrazovku a vytvářela tak poctivou atmosféru. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Je pravda pouze tím, co si neřeknete?" - Drsný film asi jako samotný Island. Tentokrát jsem se dost těžko rozhodovala nad hodnocením. Jedním z faktorů bude možná i to, že mně trvalo dost dlouho než jsem se nasákla atmosférou rodiny Thordura, místního patriarchy. Jinak ale určitě velkým kladem bylo, že jednotlivé postavy tohoto rodinného dramatu byly velmi pěkně vykreslené i s jejich ventilujícími se projevy zoufalství. Většinou se ve vypjatých životních situacích projeví skutečný lidský charakter a nejinak tomu bylo i tady, kde se nám předvedl opravdu v dost široké škále. Všichni herci byli výborní i když bábrlinka u mě zvítězila, ale to se musí vidět a svým způsobem mně byla blízká postava Aslaug. Tam, kde je nedostatek důvěry, komunikace a empatie to nikdy nemůže dopadnout dobře. Celkově to pro mě ale nebyla úplná trefa do černého, takže horší čtyřka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Když sourozenci popíjejí v místním baru, kromě islandské písně, zazní od vedlejšího stolu i česká lidová „Co jste hasiči“. (Michalechal)

Reklama

Reklama