Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Austrálie Wake in Fright (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž, povoláním učitel v jedné Bohem zapomenuté osadě, odjíždí na letní prázdniny do Sydney. Tam však nikdy nedojede, protože se cestou zastaví v jednom hornickém městečku, kde v kartách prohraje za večer všechny své peníze. Začíná se sžívat s místním prostředím a zjišťuje, že mu civilizace určovaná jistými lidmi připomíná peklo. (MVanis)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Derek 

všechny recenze uživatele

ak sa vam raz podari skoncit v australskom "outbacku" a zapocujete vetu "NEW TO THE YABBA?" tak utekajte kade lahsie lebo by sa vam kludne mohlo stat ze Australsku pohostinost nezvladnete. Ted Kotcheff s kanadskym odstupom ukazuje ako to bolo v australskej spolocnosti s ich prehnanou laskou k alkoholu a strielaniu klokanov (iba pre silnejsie nervy). depresivnost a bezmocnost ktoru zaziva hlavny hrdina ked sa snazi zbavit svojich novych "kamaratov" (pri com exceluje donald pleasence) je skvela, ale skoda ze sa to casom zacne opakovat a straca to na udernosti... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Depresivní studie o tom, že alkohol, nula peněz a zapocené prostředí odlehlého zapadákova k lepší budoucnosti prostě nevedou. Neodolatelně buranský Donald Pleasence a přesvědčivé znázornění jednosměrné cesty na absolutní morální i fyzické dno. Což mě trochu znepokojuje, protože hrát v tom já, tak mám jasnýho Oscara - všichni tam furt jenom chlastají pivo (a jak pravil sám Pleasence: "Může to být horší. Můžou dojít zásoby piva."). Amen. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších australských filmů let sedmdesátých uvedený kdysi kupodivu i v našich kinech. A to cenzorům nevadila nahota hlavního představitele, chlast a násilí! Mladý učitel odjíždí ze zapadákova na vánoční prázdniny do Sydney a uvízne v malém městečku, kde hlavním smyslem usedlíků je chlast a hazard.Mladý hrdina poté, co prohrál všecky svoje peníze propadá místním "zvykům"...Noční scény drastické "zábavy" místních usedlíků, kteří autem honí a následně jen tak z nudy zabíjí klokany jsou nezapomenutelné a nadlouhou dobu se staly mojí noční můrou! Podle knihy Kennetha Cooka. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Tento film je známejší pod názvom Outback.Príbeh mladého učiteľa zo zapadáková ktorý ide na vianočné prázdniny do Sydney,ale uviazne v malom buránskom mestečku.Nekonečné pustiny,obrovské teplo,polorozpadnuté domy.V mestečku je to sám ožran,hazardné hry,a prepadne tomu aj učiteľ.Tiež extrémna krutosť na klokanoch.Ešte aj policajt Crawford pije ako dúha.Vlastne celé mestečko je jeden alkoholický klub.Film je dosť oceňovaný,ale mne sa nejako extra nepáčil.Väčšinou len pijacké orgie,bitky medzi sebou v opitosti,špina,lov klokanov z auta.Je to extrémny a veľmi odvážny pohľad na vnútrozemie Austrálie,ich obyvateľov. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu dost těžko komentovat, protože jsem pomalu dvacet minut musela rychloposuvem přejíždět scénu na lov klokanů (pro mě za mě, můžou k tomu napsat jaký chtějí dovětek, já to prostě nesnáším). Jinak se děj odehrává většinou v lihovém oparu po barech, při různých sázkách, kde nevíte jestli padnou hlavy nebo křížky a podobně. Bylo mně chudáka Johnyho líto, přála jsem mu, aby se nemusel do té Tiboondy vrátit, ale když jsem to tak sledovala, tak Johne buď rád, že jsi se k Charliemu a jeho flašce nakonec v relativně zdravém stavu dostal nazpátek. Byl to takovej chlapskej syrovej film. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Najviac kontroverznou scénou v snímku je strieľanie klokanov pre zábavu. Použité zábery sú zo skutočného honu profesionálnych lovcov a dodnes budia silné reakcie u ochrancov prírody. Pri premietaní snímku práve pri týchto záberoch niektorí diváci z kín odchádzali. Dokonca sa traduje, že počas jedného premietania istý divák vstal a kričal : „Toto nie sme my" ! a prítomný herec Jack Thompson (Dick) mu odpovedal : „Sadni si, kamarát. Sme to my". Paradoxné je, že sám režisér Kotcheff bol vegetariánom a snažil sa, aby z konečného zostrihu boli scény odstránené, toho však nedosiahol. (classic)
  • Miestom nakrúcania bolo banícke mestečko Broken Hill v štáte Nový Južný Wales. To inšpirovalo tiež autora knihy. (classic)
  • Vo filme sa pijú 2 značky piva. West End Bitter je juhoaustrálske pivo a Courage Bitter anglické. Courage Bitter chcel týmto vstúpiť na austrálsky trh, avšak pokus zlyhal. (shimik77)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama