Reklama

Reklama

Skagerrak

  • USA Sweet Dreams
Trailer

Příběh o tom, že člověka může potkat štěstí ve chvíli, kdy to nejméně čeká. Dvěma kamarádkám (Sofie je z Irska a Marie z Dánska) táhne na třicítku, jsou unavené z večírků a z harcování po světě, když se ocitnou v malém městě na severu Skotska. Po divoké noční jízdě zůstávají úplně bez peněz. Pragmatická Sofie nutí tedy svou přítelkyni, aby přijala lukrativní nabídku porodit potomka místnímu šlechtici, jehož manželka je neplodná. Po pár měsících se Marie ocitá opuštěná a v pokročilém stádiu těhotenství usiluje o potrat. Snaží se utéct před budoucími rodiči svého dítěte a úkryt hledá u Kena, o kterém se domnívá, že býval Sofiiným přítelem. Skončí však ve staré zchátralé garáži v Glasgow se třemi nerudnými chlapíky. V tu chvíli však náhle udeří štěstí... [Skandinávský dům] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Silná tragikomedie z těch, které slušně překvapí. Zajímavý příběh zvláštních cest lásky, přátelství a dalších všemožných životních tužeb. Vše podáno velmi sympaticky a přes mnoho naléhavých problémů - potrat - spíše milé než "poučné". Galerie kvalitních herců - Iben Hjejle, Martin Henderson, Ewen Bremner atd. - také nezklamala. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle snímek musela dát ještě jednou, abych necítila výčitky z nízkého hodnocení. Ne, jdu opravdu jen na tři. První polovina na působila vysloveně příliš hystericky, možná stačilo trochu šlápnout na brzdu, sice to pak už bylo stravitelnější, ale asi mně iritoval scénář a i závěr mě extra nenadchnul. Film jak umělá hmota z NDR, ale lžičky nevím, jaké měli.......kdo zná Pelíšky, tak ví. Ale myslím, že některým divákům se bude líbit, to je jen moje subjektivita. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když se Vikingové dají dohromady s Kelty a natočí doják o těhotné matce hledající místo, kde vyvést mládě, tak to holt stojí za to. Začátek je velmi povedený a člověk by čekal, že se příběh dvou pařmenek bude ubírat předvídatelným směrem, ale chyba lávky. Všechno je jinak a že těhule skončí v garáži "u tří blbých Skotů", to čeká málokdo. Zbytek těžko vyprávět, Walt Disney by to nevymyslel. Celkově moc dobrá ujetina a krásná Iben Hjelje. 80% ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

začátek mě tedy moc nebral, myslím, že ho mohli prostříhat, ale i ten má něco do sebe. I když nás naši blízcí někdy štvou, tak jsou to jediné, co máme, a myslím, že tahle myšlenka tam mohla problesknout. Po zlomové události se film rozběhne, a pak už je to krásná podívaná. Kdo bude "oním vyvoleným" jsem tak trochu tipla hned jak se objevil na plátně, ale to vůbec nevadilo. Film řeší vážné otázky opravdu elegantně, a konec mě opravdu pobavil. Ale jestli si film pustím přiště, začátek asi trochu přeskáču. ()

dank011 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který jsem si tak nějak moc nedovedl žánrově zařadit. Vnímat jej jako pohádku, asi by to byly čtyři hvězdičky, nicméně mám trošku pocit, že ambice tvůrců mířily někam výše. Možná trošku moc témat pohromadě - outsiderismus, přátelství, láska, těhotenství, potrat, adopce. Polohy vážné v rychlém sledu střídané crazy partou pseudoautomechaniků. Hlavní hrdinka ale velmi uvěřitelná ( a navíc velmi krásná žena....). ()

Galerie (12)

Související novinky

Březnová dávka severských filmů

Březnová dávka severských filmů

06.03.2009

Skandinávský dům, „zvěstovatel kultury severské v zemích českých“, pro vás i tento měsíc připravil bohatý program. Tentokrát má brněnské kino Art v počtu promítnutých filmů navrch nad pražským… (více)

Reklama

Reklama