Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Stejně by mě zajímalo, co Michael proti svojí rodině měl. Nemohl to být jenom zlej kluk, něco mít musel. Joo, krev není voda. A krve bylo i v tomto pokračování jedinečné série dost (Míša vyrovnal skóre ze čtyřky a skosil 15 smolařů - nožem, nůžkama, vidlema nebo třeba kosou). Celkem jde ale úroveň dolů, to je třeba si přiznat. Třeba hned začátek: pátý díl (podobně jako druhý) začíná tam, kde předchozí přestal, aby tak tvůrci mohli vysvětlit, jak maskovanej fetišista přežil. A vysvětlení stojí za to - ne snad to, jak unikl, ale že pak rok prospal zimním spánkem ve stodole u nějakýho farmáře, zatímco ten kolem něj chodil, jako by se nechumelilo, to už mě nutilo k zamyšlení. Stejně jako fakt, kdy se mezitím stihl dát tetovat. Ale pak se rozjedou poměrně zábavná jatka, chcípá hlavně omladina (po hrůzných účesech a hadrech z ´80 i ty holky jsou konečně ke koukání) a moc pěkně to frčí. A říkejte si co chcete, ale herecký výkon dvanáctileté Danielle Harrisové byl obdivuhodný, co by za to o dost slavnější herci dali. Nakonec, z dr. Loomise se už stal jen hysterickej dědeček, co cloumá němou holčičkou, aby mu vysvětlila svoje telepatický spojení se svým strejdou, nikdo další zapamatovatelnej se už ani neukazuje. Ani podivín v černým plášti, co se celou dobu jen ochomýtá kolem, ale kromě hloupého závěru do děje vůbec nezasáhne. Že by příprava k dalšímu dílu? Zřejmě jo, ale není mi jasný, proč to trvalo tak dlouho - pět let - a bylo to tak blbé. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na úplné poplivání (i s přihlédnutím k faktu, že jde o pátý díl) to sice ještě není, ale sestupné kroky jsou notně propastné. Slasherové scény se docela povedly, ale ono mrazivě temné brnkání na divákovy nervy je definitivně tatam. Podobně jako u čtyřky to padá díky scénáři, jehož debilní podání Michaelova návratu do hry je to nejmenší. Telepatická rovina funguje zpola, jelikož v druhé půli ztratí účel, zato postavy se povětšinou chovají jako neschopný dobytek kráčející vstříc porážce vedené Michaelovou rukou. Škoda, že to absentuje byť sebemenší náznak inovace, který by nějak vybočil z mustru daného prvním dílem, podle nějž pak kráčí všichni ostatní. Zůstala pouze vyčpělá rutina, která nepobaví, natož aby děsila. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Po skvělé čtyřce jsem byl zvědavý co vymyslí tvůrci v pokračování. No, a musím říct, že jsem nevěřil vlastním očím. Začátek filmu navazuje tam kde čtyřka skončila. Proto si myslím, že začátek je to nejlepší na filmu. To je hodně špatný, když zbývá filmu ještě hodně času. Atmosféra je v tahu. Michaelovo slitování jsem vůbec nebral, byl jsem vytočený. Postavy se chovají strašně špatně. Jamie, která měla zajímavý zvrat v předešlém dílu, tak tady je to trochu jiný. Což jsem nechápal. To že je poutaná ke svému strýci - Michaelovi - ještě pochopím, ale to že celý film jenom brečí, tak to fakt né. Do půlky filmu ta malá nepromluví, ale po půlce filmu začne. WAT?! To nás chtěl režisér nasrat? No povedlo se mu to. Dr. Loomis je tady jediný, který se snaží něco dělat. A to je opravdu málo. Zabíjení je ve filmu taky špatný. Vůbec to nemá žádný efekt. Vždycky když Michael může někoho zabít, tak zjistíme že to není on, ale někdo kdo si dělá z dotyčného srandu. Achjo. Finále filmu sice láká na pokračování, bohužel se bojím že to bude ještě horší. : ( . Je to podprůměrný film. Velká škoda, protože to mělo potenciál, ale oni to takhle podělají. NO NIC. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že se v pátém díle kultovní klasiky dočká něčeho jiného, než reycklátu předchozích dílů, tak asi jede na nějakých drogách. Tady už se asi nehraje na nějakou invenci, dokonce i smysl pro detail či aplikace souvislostí byly bodnuty tím obrovským nožem přímo do srdce. No ale buď ho miluješ a nebo vůbec... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)
  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)

Reklama

Reklama