Reklama

Reklama

Pečovatelka Alice

(festivalový název)
  • Česko Alice pečovatelka (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Alice je prototyp „pečujícího robota", s mechanickým tělem a lidskou tváří, jehož schopnosti rozvinul tým vědců a vědkyň z amsterdamské univerzity. Ve spolupráci se sociálními pracovníky vznikne pilotní program, ve kterém má Alice sdílet domácnost se třemi osaměle žijícími osmdesátnicemi. Ty nejprve své opatrovnici nedůvěřují, nakonec k ní ale najdou cestu. Nezávazně spolu konverzují, dokonce si spolu zacvičí nebo vyrazí do cukrárny. Dokument ukazuje budoucnost druhů zkonstruovaných za pomoci moderní technologie a zamýšlí se nad základními lidskými tématy osamělosti, stárnutí a touhy po kontaktu. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Pannutella 

všechny recenze uživatele

Dokument o důvěře seniorů k umělé inteligenci a snad nejroztomilejší film z celého festivalu Jeden Svět. Líbilo se mi sledovat jak se paní postupně více a více otevírají robotovi, pro ně naprosto neznámé věci. Momenty, kdy se seniorky s Alice koukají na fotbal nebo jí ukazují rodinné album, jsou opravdu úsměvné. O to víc mě mrzelo, když se s Alice museli rozloučit. ()

Kopřivák 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu, mi hlavou proběhla věta z knihy Duna od Franka Herberta: "Nestvoříš stroj k obrazu mysli člověka". A taky myšlenky Isaaca Asimova a Arthura C. Clarka či Raye Bradburyho - je potřeba pečlivě vážit, na co a zda vubec využívat roboty a kde je hranice lidství... ()

Reklama

Galerie (7)

Související novinky

Na festival Jeden svět přijíždí roboti

Na festival Jeden svět přijíždí roboti

01.03.2016

18. ročník festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět se stane prvním, kdy mezi festivalovými hosty budou i roboti. Konkrétně se jedná o Alice a Zoru, které byly sestrojeny, aby… (více)

Reklama

Reklama