Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

Joe321 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech má TOSka své kouzlo. Hlavně filozofická a dramatická stránka. Hlavní trio dokáže podat většinu scén uvěřitelně. Hlavně Shatner má neuvěřitelné charisma. Když vynecháme na tu dobu "vtipné" kousky. Bohužel po tolika letech mě velký počet epizod nudil po příběhové stránce, i když originalita se na svojí dobu a často i na naší nedá zanedbat. Prostě je jen značný počet nápadů zastaralý a člověka dnes příliš nechytí. I tak původní seriál stojí za prolítnutí, jen kvůli těm pár výborným epizodám a zpětné uvědomění si spousty narážek poTrekovských seriálů, filmů, kultury všeobecně, kterou ovlivnil. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Člověk se odvážně pouští tam, kam se dosud nikdo nevydal ... aby tam nakonec našel sebe sama. ___ Zajímavý pohled na Star trek nabízí kniha "Federation & Empires: Federation, Vulcans, Klingons and Romulans" Johna Peela, ve které autor mimo jiné vysvětluje poměrně zřejmé ekvivalence mezi skutečnými národy a spojenci a rivaly startrekovské Federace. "Klingoni jsou zřejmým zastoupením pro Sovětský svaz. Méně zřejmou, ale nijak skrytou, je ekvivalence mezi Romulany a Číňany. V původních sériích jsou Romulané tajnůstkářští a rezervovaní a je o nich známo jen málo. Jsou bojovní, ale nepředstavují takovou hrozbu jako Klingoni. Zajímavé je, že jsou blízcí příbuzní Vulkánců, kteří jsou mimozemšťané (ve vztahu k lidem), ale přesto součástí Federace. Vulkánci jsou tak ekvivalentem k Japoncům, kteří nejsou jen “blízcí příbuzní” (nebo přinejmenším sousedé) Číňanů, ale jsou známí nechutí k vyjadřování silných emocí na veřejnosti." Celá anotace na knihu: http://aelitafrommars.blog.cz/ ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, dospěl atd. Nedovedu si po 30 letech představit, jaký jiný SF seriál by ho mohl nahradit. (Možná Babylon 5). stilgar1, triumfuje! A to, že tomu někdo vytýká epizodičnost a masky, mi příjde tak trochu...mimo. To je právě ta síla ST od 1964-2005. Chujoviny typu DSC aj. ukázaly, jak se to může pěkně obrátiti proti vám. Uvědomte si, jaký to mělo rozpočet a ve které době to vzniklo. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

JAY: You know, sometimes I wish I did a little more with my life instead of hanging out in front of places selling weed and shit. Like, maybe be an animal doctor. Why not me? I like seals and shit. Or maybe an astronaut. Yeah. Like, be the first motherfucker to see a new galaxy, or find a new alien lifeform... and fuck it. And people'd be like, "There he goes. Homeboy fucked a Martian once."    SHITNER: "Homeboy from Iowa fucked a Martian 37 times." ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem vyrůstal na TNG, ale nedá se nic dělat, musím to přiznat: TOS a J.T. Kirk jsou stejně nejlepší. TOS dnes možná na někoho působí přežitě. Ale když si to pustíte a odmyslíte polystyrenové kulisy, najdete kvalitní scénáristickou práci a nadčasová témata. No a samozřejmě za Leonrad Nimoy a jeho pan Spock, to je prostě jedna z nejlépe napsaných a zahraných postav v celé historii Hollywoodu, a to ani trochu nepřeháním... A ještě poznámka k těm, co si stěžují na Remaster verzi - CGI úpravy z r. 2006 jsou udělány velice kvalitně a zejména citlivě, na atmosféře to pouze přidává a ničeho neubírá. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (346)

  • Ručná energetická zbraň "phaser" (fázer, fázovač) sa prvýkrát objavila v roku 1955, v románe Isaaca Asimova "The End Of The Eternity" (Koniec večnosti). (StarFsh)
  • Seriál se umístil na prvním místě v anketě TV Guide List mezi 30 kultovními televizními pořady v historii. (Chatterer)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama