Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Stále dokážu sledovat původní série s nadšením, protože má nedosažitené kvality a když někdo řekně, že je prostě starý, tak to nechápu a neberu jako argument. Poprvé a naposledy se podařilo sestavit posádku, která je doslova nezapomenutelná, díky výborným charakterům postav - horlivý Kirk, rozpolcený vulkánec Spock, lidový doktor McCoy, krásná Uhura, mistr Scotty, věrný Čechov a klidný Sulu. Jednotlivé díly, které se svým dějem na první pohled hodně podobají, mají nějakou myšlenku či hlubší smysl či poučení. Star Trek TOS jednoduše dokázal odstartovat zájem o sci-fi. Takže za to, že mi otevřel cestu k tomuto žánru, musím dát 100%! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Star Trekovské příběhy a jejich myšlenky jsou lepší než tohle slabé zpracování. To že je to z 60. let neznamená, že někdy musejí mít posatavy iq 70. Žasnu nad jejich toporností, hloupostí, dlouhým vedením toku jejich myšlenek a sexuální pudovostí zastiňujicí rozum. Dále je tu mnoho nevěrohodných situací (bodání mazacím nožem, vyndání holými prsty právě vyřízlý kov) atd. Hodnocení je hlavně za ty již zmiňované některé myšlenky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný sci - fi seriál, který předběhl svou dobu a i teď dokáže ohromit. Sice to není nejlepší Star Trek seriál a dnes se mu možná kdekdo zasměje, ale já se na něj vždy rád podívám. Triky jsou na dobu vzniku fantastické, hlavní dějové linie v epizodách zajímavé a velkým plusem je i obsazení - William Shatner je jako kapitán Kirk výborný, ovšem pro mě je tady nejlepším hercem Leonard Nimoy jako Spock. Je sice pravda, že seriál sem tam také trochu nudí, ale to je holt úděl každého seriálu. Takže super zábava, sci - fi ze všech nejklasičtější, musím tuto klasiku šedesátých let jen chválit. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší hodnocení....jestli tohle je příliš staré, proč potom tolik filmů staršího data má lepší hodnocení? Tohle není jen o efektech! Dle mého názoru jeden z nejlepších seriálů, já ty staré efekty a kulisy prostě žeru :) Nechápu, proč jsem dříve tomuto seriálu nedala více jak 2 sekundy při přepínání programů, ale naštěstí jsem se k němu dostala později a rozhodně toho nelituji. 9/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uplne prvy Star Trek, ktory odstartoval legendu, ktora je slavna dodnes. Ja som ho videl az po TNG, DS9 a Voyageru. Trochu som mal strach, ze bude uz prilis zastaraly, ale nakoniec to boli zbytocne obavy. Po trikovej stranke to sice uz zastaralo, ale do takej miery, ze to uz je roztomile. Ale niektore namalovane pozadia su pôsobive dodnes. Po dejovej stranke to nastastie nezastaralo. Hlavnu myslienku to ma stale zaujimavu. Najväcsim prekvapenim pre mna bolo mnozstvo humoru, ktory serial obsahuje. Hlavne po serioznom a miestami az prilis vaznom TNG. Vyzera to ako taka dobrodruzna kovbojka vo vesmire. Ale casto sa to odohrava v retro lokaciach, kedze neraz posadka navstivi zaostalu planetu. Ustredna trojka Kirk, Spock a Kostra je fantasticka. Neustale hlaskuje a dobera sa. Z ostatnych postav obcas väcsi priestor dostane uz len Scotty. A potom este zaujme Chekov vdaka ruskemu prizvuku. Sulu a Uhura tam su neustale niekde v pozadi. Prve dve serie mi pripadaju bezchybne a bavili ma naplno. Neviem, co sa pokazilo v tretej, ale väcsina dielov ma uz nudila. CZ dabing je spickovy a vyrovna sa originalu. 1. seria - 10/10, 2. seria - 10/10, 3. seria - 4/10. Celkovo teda 8/10. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (347)

  • Známý vulkánský pozdrav s roztaženými prsty vymyslel sám Leonard Nimoy. Inspiroval se přitom gestem používaným v rámci židovských kněžských požehnání, které si pamatoval z dob, kdy jako dítě navštěvoval se svým dědečkem synagogu. (mirliflore)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama