Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Han22 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než první díl - chybí aspoň trochu rozpoznatelný postavy, chybí nápaditý vraždy i zajímavější pointa. Naopak mě celkem bavily různé filmové narážky a rozhovory, co ovšem nepotěšilo bylo vykradení několika slavných filmových scén (např. Základní instinkt a sekáček na led pod postelí). Prostě slabší ve všech ohledech. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako předchozí díl je i tento slaboduchým hraním si na něco co už zde bylo a v mnohem lepším podání. Po scéně kdy byla vyhřeznuta ledvina a následně oknem uťata hlava mladé dívce, jsem se těšil že půjde v tomto pokračování o dost dobré, detailnější a krvavější vraždy. Ale chyba! Nic takového nenásledovalo. Druhý díl postráda něco co má první a první postráda něco co má druhý. Tak nevím. 30% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je druhý díl na zhruba stejné úrovni jako jeho předchůdce, jen těžko by se v nich hledali nějaké společné prvky. Obě jsou to tedy dost laciné a nezáživné hororové béčka, které mě příliš nebavili a neoslovili, ovšem každé z jiného důvod. Dvojka tedy doplatila především na až příliš okaté kopírování Vřískotu, na velice nevýrazný spád a tak strašně odfláknutý finále, že by si za něj snad zasloužila rovnou i Odpad! Na druhou stranu ale zas alespoň disponuje rozhodně větším počtem hororovějších ingrediencí, jako pár napínavějších scén a několik efektnějších úmrtí, a pak i výrazně kvalitnějším a sympatičtějším castingem, než tomu bylo v jedničce. Zápletka je každopádně slabá, nemotorně zpracovaná, většinu času se tam nic moc neděje, postavy se tu chovají (opět)jako právě propuštění pacoši z ústavu pro slaboduché, no a již zmiňované finále a v něm odkrytá pointa, je fakt krutý žert, scénáristická zoufalost, prostě katastrofa. Urban Legends 2 tak zkrátka patří do kategorie zcela zbytečných a zapomenutelných pokračování, kdy ovšem s ohledem na kvalitu prvního dílu snad nikdo nemohl očekávat ani nic jiného, než právě tento nudný a nevýrazný blábol. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"To její přehrávání by bylo ubohý i v pornu." A asi stejně ubohé by to bylo, kdyby celý štáb chtěl nějaké to porno natočit. První Temné legendě se alespoň trochu zajímavými vraždami inspirovanými městskými legendami, podařilo uniknout čistému plagiátorství vřískotovské šablony. Dvojka do ní ale zapadla až po uši. Šeď, nuda, neoriginálnost, klišovitost, všednost, nezajímavost a ultratrapná pointa na závěr. Prostě jen další nudný (snad i nejnudnější, co jsem viděl) devadesátkový vyvražďovák. Tohle je prostě jeden dlouhý sedmadevadesátiminutový omyl. 0,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)
  • Sněhová bouře ve filmu byla skutečná a zcela neplánovaná. (Avalon820)

Reklama

Reklama