Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Han22 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než první díl - chybí aspoň trochu rozpoznatelný postavy, chybí nápaditý vraždy i zajímavější pointa. Naopak mě celkem bavily různé filmové narážky a rozhovory, co ovšem nepotěšilo bylo vykradení několika slavných filmových scén (např. Základní instinkt a sekáček na led pod postelí). Prostě slabší ve všech ohledech. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ottman umí skládat dokonalou hudbu, ale prosím všechny zodpovědné lidi, aby mu už nikdy nedovolili vzít do ruky kameru, protože pak bychom se mohli dočkat něčeho podobně odstrašujícího jako zde. Horrory, ve kterých si postavy dělají z horrorů legraci totiž fungují v případě Vřískotu (který je tu společně se svým prvním dílem přímo nechutně kopírován), ale tady vůbec. Zápletka se díky nefunkčnímu pokusům o hrůzu stává dokonale hloupou a situaci nezachrání ani pár (tehdy ještě neznámých) sympatických seriálových tváří. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velkým příznivcem slasheru coby hororového subžánru, tak od konce 80 let nevzniklo příliš mnoho dobrých filmů, které by nedělali ostudu svým předchůdcům. Vřískot byl jednou z mála světlých výjimek a vlastně odstartoval novodobou vlnu všemožných teen vyvražďovaček. Jenže většina z nich se jen snažila přiživit na jeho slávě a navíc se jejich tvůrci neštítili prachsprostě vykrádat (okopírovat) některé scény, nebo v horším případě i skoro celou zápletku. No a série Urban Legend (s) je toho zdárným, či chcete-li smutným příkladem. Zvláště pak první dva díly. Již samotná jednička na mě příliš velký dojem neudělala, ale dvojka šla, co se kvality týče ještě mnohem níže. Když jsem si přečetl jméno režiséra John Ottman, nemohl jsem si ani zaboha vzpomenout, odkud já ho jen znám. No a při pohledu do jeho tvorby mi to bylo hned jasné. Tenhle chlapík patří mezi zkušené skladatele a svou hudbou ozdobil nejen známý film.... O to víc mě zklamalo, že jako režisér úplně propadl. Už dlouho jsem neviděl tak jalový slasher, který v sobě až na pár okamžiků neskrýval potřebnou atmosféru a napětí. Popravdě jsem se u sledování dvojky dost nudil. Navíc kromě úvodního mordu, nebyly ani následující vraždy moc zajímavé (o originalitě se nebudeme bavit vůbec). Většinou se vše podstatné odehrávalo klasicky mimo záběry kamer a kromě bolestných výkřiků obětí a trochu krve, nic pořádného neuvidíme. Režisér se sice snažil několikrát šokovat lacinými lekacími scénami a rádoby zvraty, ale tohle prostě nemělo šanci na větší úspěch.30% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)

Reklama

Reklama