Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

novoten 

všechny recenze uživatele

Ottman umí skládat dokonalou hudbu, ale prosím všechny zodpovědné lidi, aby mu už nikdy nedovolili vzít do ruky kameru, protože pak bychom se mohli dočkat něčeho podobně odstrašujícího jako zde. Horrory, ve kterých si postavy dělají z horrorů legraci totiž fungují v případě Vřískotu (který je tu společně se svým prvním dílem přímo nechutně kopírován), ale tady vůbec. Zápletka se díky nefunkčnímu pokusům o hrůzu stává dokonale hloupou a situaci nezachrání ani pár (tehdy ještě neznámých) sympatických seriálových tváří. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Četla jsem, že z mobilu můžeš dostat raka." „Městská legenda." „Škoda." Zábavný úvod v letadle a pak už následuje jakási obdoba jedničky, jen děj se tentokrát přesouvá do filmových ateliérů. Jeden se až nestačí divit, kvůli čemu je člověk schopen vraždit. Nejlepší scéna je s ledvinou, pěkná je výprava do dolů, pobavily rozhozené zbraně a finále na hřbitově vůbec. Důvod, proč se dívat na slasher, je jasný - chci vidět spousty vražd. Ty tu jsou, i když stejně jako u jedničky mohl vzniknout výživnější masomlejn, což se opět nestalo. Ale napětí by místy bylo, nu a těch mrtvol taky není málo. Škoda, že dostatečný prostor nedostala Rebecca Gayheartová, ale i tak za ní dík. S odstupem doby shledávám dvojku jako příjemnou jednohubku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí a pohlední s budoucí kariérou v showbusinessu před sebou a proto je chce někdo zabít. Nejspíš je to kvůli sračkám, který točej. A sračka je i druhá Temná legenda. Slasher je vesměs klišovitý žánr, takže pokud nemáte solidní zápletku, která by vyvážila relativní nezkušenost v oboru, chce to někoho, kdo v tom umí chodit. Ottman měl k dispozici tupý scénář a on sám o sobě možná umí hrát na klimprklampr, ale na režisérskou stoličku určitě nepatří. Potěší pár známějších tváří, ale tim to taky hasne. 10% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračovaní už tak podprůměrné vyvražďovačky Temná legenda. Příběh je špatný, herci nezajímaví, mordy nudné, závěr očekávatelný a opět chybí pořádný vrah nebo záporák. Řekněte mi někdo ksakru, proč tenhle druhý díl vůbec vzniknul?! Komu se to povede, dostane ode mě búra. 1 hvězda za úctu k Hitchcockovy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna přijde vlastně až po skončení filmu při titulcích - hitchcockovský závěr s cameem Rebeccy Gayheartové mě neskutečně nadchnul a pobavil, takže jsem se nakonec rozhodl jinak podprůměrnému slasheru přiřknout hvězdu navíc. Levnost filmu čišela z každé scény, k tomu donekonečna se opakující hlouposti z filmů o točení filmů (fakt to někomu přijde jako atraktivní prostředí? mně ne), vrah bez charismatu, některé vysloveně herecké omyly (Anthony Anderson? cože?) a kromě úvodní vraždičky inspirované urban legends s vyříznutou ledvinou vysloveně nenápadité (a i tahle scéna absolutně postrádá logiku - proč tam vlastně byla? proč by to vrah zatraceně dělal?). Je to lepší než drátem do oka, ale zase ne o moc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)
  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno