Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí a pohlední s budoucí kariérou v showbusinessu před sebou a proto je chce někdo zabít. Nejspíš je to kvůli sračkám, který točej. A sračka je i druhá Temná legenda. Slasher je vesměs klišovitý žánr, takže pokud nemáte solidní zápletku, která by vyvážila relativní nezkušenost v oboru, chce to někoho, kdo v tom umí chodit. Ottman měl k dispozici tupý scénář a on sám o sobě možná umí hrát na klimprklampr, ale na režisérskou stoličku určitě nepatří. Potěší pár známějších tváří, ale tim to taky hasne. 10% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je druhý díl na zhruba stejné úrovni jako jeho předchůdce, jen těžko by se v nich hledali nějaké společné prvky. Obě jsou to tedy dost laciné a nezáživné hororové béčka, které mě příliš nebavili a neoslovili, ovšem každé z jiného důvod. Dvojka tedy doplatila především na až příliš okaté kopírování Vřískotu, na velice nevýrazný spád a tak strašně odfláknutý finále, že by si za něj snad zasloužila rovnou i Odpad! Na druhou stranu ale zas alespoň disponuje rozhodně větším počtem hororovějších ingrediencí, jako pár napínavějších scén a několik efektnějších úmrtí, a pak i výrazně kvalitnějším a sympatičtějším castingem, než tomu bylo v jedničce. Zápletka je každopádně slabá, nemotorně zpracovaná, většinu času se tam nic moc neděje, postavy se tu chovají (opět)jako právě propuštění pacoši z ústavu pro slaboduché, no a již zmiňované finále a v něm odkrytá pointa, je fakt krutý žert, scénáristická zoufalost, prostě katastrofa. Urban Legends 2 tak zkrátka patří do kategorie zcela zbytečných a zapomenutelných pokračování, kdy ovšem s ohledem na kvalitu prvního dílu snad nikdo nemohl očekávat ani nic jiného, než právě tento nudný a nevýrazný blábol. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje druhé stretnutie s filmovou sériou "Urban Legends". Pred pár týždňami som náhodou zhliadol "Temnú legendu 3: Krvavá Mary". Bol to celkom dobrý teenagerský duchársky revenge horror. Príjemne ma prekvapil. Preto som si povedal, že dám tejto sérii ďalšiu šancu a zohnal som si druhé pokračovanie, ktoré nesie podtitul "Posledný záber". Tento krát to nebola duchárčina, ale slasher. Avšak príbeh o študentke filmárčiny, ktorá sa rozhodne natočiť horror a popri tom začnú skutočne umierať ľudia ma nebavil. Vrah v šermiarskej maske ma veru nevydesil. Oproti "Temnej legende 3" sa mi to zdalo o hodne slabšie. * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak táto svižná vyvražďovačka ma presvedčila viac ako jej predchodkyňa. Takto má vyzerať riadna killovačka. Scenár nehýri originalitou, ale prevedenie je super a konečne "mestské legendy" dostali ten správny odev. Skrátka som mal pocit, že sa pokojne môžem prebudiť vo vani plnej ľadu a nemať nejaký ten orgán... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)
  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)

Reklama

Reklama