Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna přijde vlastně až po skončení filmu při titulcích - hitchcockovský závěr s cameem Rebeccy Gayheartové mě neskutečně nadchnul a pobavil, takže jsem se nakonec rozhodl jinak podprůměrnému slasheru přiřknout hvězdu navíc. Levnost filmu čišela z každé scény, k tomu donekonečna se opakující hlouposti z filmů o točení filmů (fakt to někomu přijde jako atraktivní prostředí? mně ne), vrah bez charismatu, některé vysloveně herecké omyly (Anthony Anderson? cože?) a kromě úvodní vraždičky inspirované urban legends s vyříznutou ledvinou vysloveně nenápadité (a i tahle scéna absolutně postrádá logiku - proč tam vlastně byla? proč by to vrah zatraceně dělal?). Je to lepší než drátem do oka, ale zase ne o moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Četla jsem, že z mobilu můžeš dostat raka." „Městská legenda." „Škoda." Zábavný úvod v letadle a pak už následuje jakási obdoba jedničky, jen děj se tentokrát přesouvá do filmových ateliérů. Jeden se až nestačí divit, kvůli čemu je člověk schopen vraždit. Nejlepší scéna je s ledvinou, pěkná je výprava do dolů, pobavily rozhozené zbraně a finále na hřbitově vůbec. Důvod, proč se dívat na slasher, je jasný - chci vidět spousty vražd. Ty tu jsou, i když stejně jako u jedničky mohl vzniknout výživnější masomlejn, což se opět nestalo. Ale napětí by místy bylo, nu a těch mrtvol taky není málo. Škoda, že dostatečný prostor nedostala Rebecca Gayheartová, ale i tak za ní dík. S odstupem doby shledávám dvojku jako příjemnou jednohubku. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako předchozí díl je i tento slaboduchým hraním si na něco co už zde bylo a v mnohem lepším podání. Po scéně kdy byla vyhřeznuta ledvina a následně oknem uťata hlava mladé dívce, jsem se těšil že půjde v tomto pokračování o dost dobré, detailnější a krvavější vraždy. Ale chyba! Nic takového nenásledovalo. Druhý díl postráda něco co má první a první postráda něco co má druhý. Tak nevím. 30% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)
  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)
  • Postava Vanessy (Eva Mendes) měla mít původně mnohem méně prostoru. Režisérovi Johnu Ottmanovi se ale líbila natolik, že jí nakonec ve scénáři věnoval pozornosti více. (Avalon820)

Reklama

Reklama