Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (645)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako niektorí ľudia nemôžu vystáť Jima Carreyho v jeho prvých bláznivých komédiách, tak mne pripadal až neznesiteľne predimenzovaný Jack Black v tomto filme - zhruba od polovice filmu som už len čakal, kedy ten blbnúci tlsťoch dostane infarkt. Sú tam vtipné scény, hudba je tiež podľa môjho gusta, deti sú veľmi sympatické, ale scenár je príliš odtrhnutý od reality a niet v ňom kúska logiky, svedčiacej o tom, že to tvorcovia naozaj dobre premysleli. Nepremysleli, proste nahodili nápad a nechali Jacka šalieť. Pre mňa málo a po tých nadšených komentároch celkom sklamanie. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

K téhle muzice mám opradu vřelý vztah, ale .......... už jenom nápad, že se třída učí týdny rock a v celé tiché škole nikdo nic neslyší, je dost na hlavu :) A klasický příběh loosera s americkým "zmoudřením" rodičů nakonci jakbysmet. Jack Black to ale svým výkonem zachraňuje na celé čáře, takže je to nakonec koukatelný i pro starší diváky (i když kolem mě byly v kině samý děti :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike White .. Tak jsem zavřel obě oči a také uší a dávám sem za čtyři. Rock jako takový opravdu není moje parketa, ale oceňuji zajímavý nápad, který sice vyústil do slabšího scénáře, jenž nenabízí desítky momentů k popukání, přesto nabídne příjemnou zábavu na podzimní večer. Jack Black, na jehož bedrech leží celá zátěž, předvádí perfektní výkon a ostatní, včetně dětí mu skvěle sekundují. Pro fanoušky daného hudebního žánru povinnost, pro ostatní „pouhá“ škola rocku se všemi klady či zápory, jenž k výuce patří.. 70%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)
  • Gitara, na ktorú vo filme hrá Jack Black (Dewey Finn), je replikou inštrumentu hlavného gitaristu AC/DC Angusa Younga. (ČSFD)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama