Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

PUGSLEY: "Otecko, môžem ísť do cirkusu?" GOMEZ: "Čo ťa to pochytilo? Prečo by chcel ísť zdravý a normálny chlapec do cirkusu?" /// Pamätám si, že už ako malý chlapec som veľmi rád sledoval seriál o rodine Addamsovcov. Vôbec mi neprekážalo čiernobiele spracovanie a nesmierne som sa pri ňom bavil. Dnes, s odstupom mnohých rokov, som seriál opäť našiel v TV ponuke. Je to úžasné! Ten humor je veľmi milý, nevtieravý a čierno čierny. Jednu bizarnú situáciu strieda ešte bizarnejšia. The Addams Family je so svojím neopakovateľným šarmom absolútnym kultom medzi seriálmi! LUSK... LUSK... ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímná tak jsem trošku, trošičku zklamaná...Addamsovu rodinu jsem nikdy dřív neviděla a byl to pro mě pojem. Když mi byli čtyři roky a chodila jsem do školky, dívali jsme se na nějakou kreslenou ptákovinu a hned po ní začínali Adamsovi :) na ty jsme ale bohužel nekoukali. Úplně mě učarovala Morticie a její dlouhé černé vlasy...a úvodní titulky bylo všechno co jsem tenktrát stíhala zaregistrovat. Teď jsem měla konečně možnost podívat se na víc než jen titulky. Představovala jsem si hororovou komedii, a vyšel obyčejný americký sitcom, který horor připomíná jen tím, že se odehrává ve starém domě. Neříkám, že nestojí za shédnutí, ale čekala jsem něco jiného. Zkrátka a dobře sitcom o trochu podivné rodince ale po hororu ani stopa. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

60tky byly prostě neuvěřitelné. Jak negativně (rakovinově se šířící sláva Tolkienovy nečitelné trilogie, vypatlaní zhulenci Hippies, Beatles) tak positivně...účesy, botičky, P.K.Dick na vrcholu tvůrčí invence (byť dalších 17 let též stál za to) Star Trek, Batman a Addamsova Famílie+ pár dalších pochopitelně. P.s. a nemůžu si vzpomenouti, zda to někdy bylo v cz, ale já to určitě viděl ve slovenštině a jestli to dodnes s cz dabingem není, tak je jen další ostuda pro čechy. Naštěstí jsem moravák, takže se mě to netýká, checht. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylný a makabrózně se tvářící seriál, který se svým černobílým formátem stal doslova klasikou v ranku televizní tvorby... Estetika světa Addamsovy rodiny je skutečně normotvorná, stylizace do dekadentně-hororové, téměř pouťové atrakce dokonalá a nejen úvodní melodie nezapomenutelná... Takovéhle obskurní panoptikum postav hned tak každý seriál nenabízí... Gotická mýdlová opera, jejímž neustálým napodobováním vznikl kult! Podobné seriály: Dark Shadows ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)
  • Málokto vie, že Lurcha (Ted Cassidy) a jeho všetky zvuky v slovenskom znení nadaboval Michal Dočolomanský, ktorý bol známy vo svojej dobe aj výbornou imitáciou popredných umelcov. (Piri)
  • Pugsleyho domáce zvieratko chobotnica sa volá Aristotle. (Gryphon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama