Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

salalala 

všechny recenze uživatele

Trochu nenápadné, přitom tematicky dost důležité drama o tom, že korporáty vládnou světu, mohou si dovolit cokoliv a jakékoli jejich pochybení je potrestáno buď nijak, nebo pro ně naprosto zanedbatelně. Je vidět, že Todd Haynes pracoval s živou kauzou, protože točí skoro dokument, faktů se drží prakticky dost otrocky, především ale nikam nespěchá. Tempo je tedy hodně ospalé, a jelikož se ve filmu zase tolik neděje, je to někdy ubíjející, protože dialogů a odborných pojmů je přece jen o něco víc a je dost náročné je všechny zpracovat. To je ale prakticky to jediné, co lze snímku vytýkat, protože zejména zpočátku je atmosféra dost hutná a procházka zamořenou farmou působí lehce hororově, až je škoda, že podobných momentů tu není mnohem víc. Dialogové scény jsou ale naštěstí dobře napsané a napínavé, takže se divák příliš nenudí a postupem času upadá do smutku, když odhaluje, co vše je pro peníze možné a odvolání prakticky neexistuje. Všemu dominuje výborný a civilní Mark Ruffalo, pro něhož jde evidentně o osobní téma a proměna jeho postavy je fascinující, možná zamrzí, že nemá podobně výrazného soupeře, protože nikdo další tu nevyčnívá a i Tim Robbins a Anne Hathaway jsou upozaděni a nemají moc prostoru nějak zazářit, dojmy to ale rozhodně nikterak nekazí. Dark Waters je velmi dobré soudní drama, které by jen potřebovalo být svižnější a o pár minut kratší. 70 % ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc rád sleduji filmy podle skutečných událostí, které mi mohou něco sdělit a u kterých se můžu dokonce i někdy poučit, jak to na tom světě občas i chodí. Ale u tohoto snímku musím neblaze dodat, že mě fakt zvedl ze židle a hned jsem utíkal do kuchyňky, abych vyhodil do koše všechny teflonové pánve a zejména ty od společnosti Du Pont. Naštěstí tam žádné nebyli, protože nejsem takovej bohatýr, abych si je mohl dovolit. popravdě řečeno tento snímek mě doslova srazil do kolen, že jsem o něm přemýšlel aspoň celej tejden. Protože to, co si nadnárodní korporace můžou dovolit a hlavně, co jim ta daná administrativa té dané země vše dovolí je až do nebe volající. V tomto snímku vidíme, že se děje něco nekalého, doslova něco, co ohrožuje lidské a zvířecí životy ničím jiným než rakovinou. Přijde na to farmář, který přijde o skoro dvěstě krav celkem brutálním způsobem. Svůj případ předá právníkovi, který se tím případem začne zabývat a tím začíná nekonečná soudní mašinérie ve které je velice těžké vyhrát, jelikož stojí proti tomuto nadnárodnímu kolosu, který se brání zuby nehty a kope kolem sebe jako chcípající kobyla, jelikož se mu nechce přiznat chybu, která ohrožuje lidi na celém světě. Vyšetřování se táhne řadu let a výsledek je v nedohlednu díky obstrukcím této vražedné firmy. Ale nebudu psát spoilery, ať se na to každej podívá sám a udělá si svůj vlastní úsudek, protože to fakt stojí za to, co všechno lidi udělají pro tyto špinavé peníze. A také si myslím, že to nebude jediná takováto firma, co škodí lidem pro svůj prospěch a nehledí na zdraví lidí a celkově svého okolí. Za otevření očí a skvěle natočenej příběh ve kterém všichni podali perfektní herecké výkony musím dát stoprocentních 100%. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kolem nás se asi děje hodně věcí, které je lepší nevědět stejně jako to bylo v případě otrávené vody chemikáliemi, jak ukazuje tento snímek. Hodně závažné téma v trochu rozporuplném zpracování, které na mě nejvíce fungovalo první polovinu. Později film dost zpomalí a ke konci už vyloženě dojede na neutrál a trochu mě mrzelo, že film nedostal trochu "agresivnější" zpracování, které by do děje více vtáhlo. Přesto působivý film a ne úplně známém tématu s velice dobrým výběrem herců. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo silné! Ani som len netušil, aký škandál má na svedomí korporátny gigant DuPont so svojim prevratným patentom na teflon. Tento príbeh "zo života" bola hotová emocionálna nálož, až to človeka vnútorne rozkolísalo. Filmové spracovanie boja za spravodlivosť v podaní Marka Ruffala (mimochodom výborný herecký výkon) bolo viac než len dobré. Drámy z právnického prostredia mám rád, obzvlášť keď sú takto vydarené. Robert Bilott sa pustil do boja proti Goliášovi, kde existovala síce len malá šanca na úspech, no napriek tomu že ho to stálo aj vlastné psychické zdravie a nestabilita v rodine, nevzdal sa. Spád deju bol výborný, aj keď niektoré scény (najmä tie z Robertovho života) mi prišli dosť zbytočné a chtiac nechtiac brzdili tempo filmu. Každopádne, veľmi dobre spracované, snáď som nebol jediný, ktorý mal z toho zimomriavky. Btw. Zaujímalo by ma, koľko obetí na životoch má PTFE reálne na svedomí (hrôza čo i len pomyslieť). ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama