Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (715)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No vidím, že tady budu působit jak pěst na oku, ale prostě nemohu a nechci dát tomuhle slepenci všech možných inspirací různými horory o * víc. Čouhá z toho Psycho, Fakulta, Tajemství loňského léta 2 a teď si nemůžu vzpomenout, kde že to už držela mrtvola "klíč" k další oběti? No a aby se to nepletlo, tak se do toho ještě plácne duševní porucha, různé identity a x rozhněvaných mužů...... škoda Johna Cusacka. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý žánrový mix. Nezvratný osud s Vřískotem dohromady, říznutý Klubem rváčů a možná i trochu Tarantinem. O různá překvapení, zvraty zvratů a další vylomeniny není rozhodně nouze. Herecké výkony jsou odpovídající a atmosféra nahání husí kůži. A nejlepší na tom je, že ten slepenec drží šikovně pohromadě. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Došlo tu ku konfliktu." - "To je nejaký nový policajný žargón pre ufiknutú hlavu?“ Skutočne neviem, či komentár obsahuje spoilery, ale Identita je takmer výborný psychologický hororový triler, ktorý si zaslúži prižmúriť oko nad priemernými hereckými výkonmi (s výnimkou nečakane charizmatickej a údernej dvojky Ray Liotta + John Cusack, ostatní „desiati černoškovia“ sú skôr do počtu) a komplikovaným scenárom. Komplikovaným scenárom? Vlastne ani neviem. Vďaka šokujúcemu koncu to však celé zrejme malo zmysel (hravý úvod á la Nezvratný osud bol síce super, ale neznalý záverečného rozuzlenia som si počas neho neustále mrmlal popod nos: „no moment, to už je priveľa“... no na konci to do seba zaklaplo). Samotný scenár, nech už si o ňom myslíme čokoľvek, je originálnou štúdiou extrémne ťažko psychicky chorej mysle. Ďalej už ani slovo! Mangold šľahá natoľko úžasnú daždivú atmosféru desivej noci, počas ktorej začnú umierať ľudia, že nemožno nebyť nadšený. Určite 4*. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tak si nejsem jist jestli se tvůrci trochu nepřepočítali. Závěrečná pointa není špatná a snímek aspoň nespadne do bahna klišé, ale přeci jen trochu podrazí nohy jinak slušnému příběhu. Identita je z toho druhu filmů, u kterých se skvěle bavíte a jste doslova přikovaní do sedadla, když ale skončí dojde vám jakou afektovanou a nepůvodní kaší jste se nechaly ošálit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl v kině a mám-li být upřímný, tak jsem v něm poprvé objevil Johna Cusacka. Do té doby jsem ho neznal, ale tenhle film mi ho představil, pak přišly další snímky s tímto hercem a záhy se stal hned po Alanu Rickmanovi mým nejoblíbenějším hercem. A před nedávnem jsem měl možnost se na tento snímek podívat znovu, tentokrát v televizi. A musím upřímně říci, že tento thriller mne maximálně zaujal. Nepostrádal napětí, nepostrádal dramatické zápletky i překvapivé zvraty. Měl prostě vše, co každý správný film tohoto žánru míti má. Uznávám, že je to tak trochu variace na detektivku Agathy Christie Deset malých černoušků, ale přesto je v něčem jiný, v něčem originální. Už jen závěrečné rozuzlení je dost nečekané, dost drsné a dost překvapující. Tenhle thriller mne prostě zaujal, a stejně tak mne zaujaly i herecké výkony všech zúčastněných. Tenhle thriller se prostě povedl, a tak mu dávám čtyři hvězdičky. Jednu hvězdičku jsem ubral právě za nápadné podobenství s již zmíněnou detektivkou, ale i tak je to pořád dobré hodnocení... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)
  • Na otázku "Kam vezl policista vězně" důstojník odpoví, že do Carson City. Ve stejném městě se odehrávala část filmu Con Air (1997), ve kterém John Cusack také hrál. (SG-1)
  • Když si herečka objednává pokoj, říká, že chce ten nejhezčí. Larry (John Hawkes) reaguje: " Osmička je útulná." Herečka ale bydlí v pokoji číslo 9. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama