Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na úvod nového roku, zabrouzdal do časů minulých, což zásadně moc nedělám, ale chtěl jsem pro začátek něco kvalitnějšího. Myslel jsem si, že pointu jsem odhalil už na začátku, ale kdepak. Solidně napínavý Thriller s prvky Hororu s výbornou atmosférou a s perfektním finále, avšak po druhé už bych to asi vidět nechtěl. Jednohubka. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Napínavé a zábavné, celkem překvapivě i dost vtipné, na to, že jde o hororový thriller. Naštěstí se nejedná o žádnou další tuctovou vyvražďovačku. Navíc má film naprosto "cool" atmosféru a pár opravdu nezapomenutelných scén. I když je překvapivý konec kapku překombinovaný, jde o skvělý a nápaditý thriller. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý žánrový mix. Nezvratný osud s Vřískotem dohromady, říznutý Klubem rváčů a možná i trochu Tarantinem. O různá překvapení, zvraty zvratů a další vylomeniny není rozhodně nouze. Herecké výkony jsou odpovídající a atmosféra nahání husí kůži. A nejlepší na tom je, že ten slepenec drží šikovně pohromadě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Identita je lehce podobná Deseti malým černouškům (místo figurek jsou tu klíče), jenom tu pointu (i když překvapivou a šokující) shledávám už poněkud překombinovanou a v první moment sice možná mrazivou, avšak s odstupem času dost diskutabilní (obsahující logické díry) a pro mě osobně neuspokojující. Ale až do výbuchu auta je to v rámci thrilleru (s prvky hororu) zatraceně kvalitní podívaná, kterou jsem si opravdu užíval, a proto to ode mě budou ještě slabší 4*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že závěr je poněkud překombinovaný, ale i tak na mě náhodně zhlédnutá Identita zapůsobila jako zjevení svou atmosférou, dialogy, castingem i předvedenými hereckými výkony. V neposlední řadě pak i režií, která ze scénáře dokázala vymačkat maximum. Není to artová záležitost, natožpak snímek, který by měnil filmové dějiny, jde pouze o zručně natočený thriller o podivné partičce lidí, kteří uvízli v motelu stranou civilizace a zdánlivě nemají nic společného. Mrazivá hra s divákem ve stylu staré dobré Hitchcockovy školy. Příklad moderního mysteriozního hororu, který udrží napětí po celých 90 minut a obsahuje několik podivuhodných dějových zvratů. Z herců stojí za zmínku především bezchybný Cusack. Celkový dojem 90 %. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)
  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)
  • Báseň "As I was going up the stair / I met a man who wasn't there. / He wasn't there again today / I wish, I wish he'd go away" (Když jsem nahoru po schodech, / potkal jsem muže, který tam nebyl. / Dnes tam nebyl znovu, / kéž by, kéž by odešel.), o které jedna z postav tvrdí, že ji v mládí napsala, je opravdová báseň od Hughese Mearnse. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama