Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do psychiatrického sanatoria Sluneční dvůr nastupuje nový pacient. Je jím středoškolský profesor češtiny Robert Kilian, trpící depresívní neurasteníí, která se u něj projevuje chorobnou nerozhodností. Jeho největší problém momentálně je, že neví, jestli se má oženit se svou dívkou. Brzy se seznamuje s ostatními pacienty, léčebným řádem i zdravotnickým personálem. Ti se zase seznamují s ním a jeho okřídlenou větou Pojďte, budeme na sebe hodní! Za dobu pobytu se u Kiliana vystřídají tři terapeuti, z nichž každý má naprosto odlišné léčebné metody: první je zastáncem terapie zdravým vzduchem a psychodivadla, další se naopak pokouší vzbudit v pacientovi zdravý vztek. Nakonec přichází mladá doktorka Březinová, a ta Roberta neodolatelně přitahuje (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

zette 

všechny recenze uživatele

U hodnoceni tohoto filmu jsem stejne nerozhodny jako Kilian... Puvodne jsem chtel dat ctyri, protoze tam jsou opravdu skvele a vtipne situace. Super zahral Machacek, Jegorov a ta heerecka:-). Vetu: pojdte, budeme na sebe hodni si pamatuji od detstvi. Tri ale davam za hodne hluche mista ve filmu a Havelkovi, toho jako herce fakt neakceptuji. Jinak bych ale v teto skupine nejaky ten den rad fungoval:-). ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Kniha Miroslava Skály "Cesta kolem mé hlavy za 40 dnů", i film podle této knihy, jsou pro mne téměř rovnocenní partneři. Přinášejí humor z míst, ze kterých by to mnohý nečekal. Stejně jako zfilmovaná "Svatební cesta do Jiljí", uchovává "Cesta" pozitivní atmosféru a ani čtenář, ani divák nemusí na konci odcházet zachmuřen. Zamyšlen ano - já osobně nad tím, že v každé chvíli života jsme to my, kdo můžeme rozhodnout, jestli v ní budeme klesat ke dnu, nebo se snažit z toho dna vyhrabat ven:) ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

"Vy dobře víte, že tu nesmíme navazovat žádné erotické vztahy!" Film tak debilní (ovšem naprosto úmyslně), až je neskutečně zábavnej. Vlastně se divím, že tento snímek není kultovní a nezná ho mnohem více lidí. Předpoklady pro to rozhodně má. Havelka se pro takovou roli skutečně hodí, dále bych vyzvedl třeba paní Andresíkovou. Jitka Asterová se zde nahá houpe na kruzích před dabérem otce Mulcahyho. Co chcete víc? Vřele doporučuji. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Učitel češtiny, dříve se mu říkalo profesor, dneska už jen prezident republiky tenhle titul může udělovat, tak řeší své problémy podivným způsobem. Psycholožka se mu líbí, chce na ni přenést své já, ale ona mu opakuje, že jde jen o přenos... leší verzi mi vypravoval kamarád, který tehdy film neviděl, jen se mu líbil název a říkal mi svou verzi. Tohle je proti té jeho verzi jen běžná slátanina. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie z psychiatrické léčebny kam přijíždí nerozhodný mladý profesor v podání O.Havelky. Který působí jako vždy velice lidsky. Je tu zajímavá mozajka narušených lidí ,v podání známých herců. Vše to působí velice dobře. Konečné skandování Pojdte, budeme na sebe hodný. Je zralé na studenou sprchu či svěrací kazajku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Titulní píseň údajně složili bratři Ormové. Když si poslechnete píseň Phila Collinse „Hand in Hand“ z roku 1981, zjistíte, že jde o hudební krádež, na kterou se patrně dodnes nepřišlo. (Haniczka)
  • Psychiatrická léčebna se točila na zámku v Suchomastech nedaleko Berouna. (sator)

Reklama

Reklama