Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 90. let Marka Fuhrmana (Christopher Meloni) plně zaujala nevyřešená vražda mladé dívky v Greenwich, Connecticut. Když se Kennedyovi synovci Tommy a Michael Skakel stali přímými podezřelými, byly tohoto případu plné noviny, ale nakonec byl zapomenut. Mark se však nevzdává a za pomoci detektiva Stevea Carrolla (Robert Forster) dostane vraha před soud a odkryje závoj tajemství brutálního zločinu téměř po pětadvaceti letech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Slušný spád na půdě TV filmu. Tom McLoughlin se drží klasického vypravěčského stylu a já jsem mu za to vděčen. Minimum hluchých míst, odsýpající děj vezoucí se na kolech kriminální zápletky se střípky dramatu. Neočekávejte zázrak, herci i scénář by zasloužili daleko více ale i přesto jsem se nenudil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být parádní velký film, kdyby to od lehce sucharského scénáře, přes rutinní režii až po lehce lhostejné herecké výkony nebylo tak lacině televizní. Vyvažuje to naštěstí slušný spád a poutavý příběh okořeněný netradiční vypravěčkou a také aurou skutečné události, která dodnes zůstává jednou z největěších amerických kriminálních záhad. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

překvapivě na televizní tvorbu,opravdu slušný nadprůměr,super Christopher meloni,v perfektně odsýpající kriminálce,která si na nic nehraje. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Mark Fuhrman byl jako jeden z prvních detektivů na místě činu v případě O.J. Simpsona a nakonec se stal obětním beránkem procesu. Ještě v jeho průběhu rezignoval (sám Mark říká, že už ani nešlo pracovat, když si podezřelí chtěli povídat o O.J. Simpsonovi) a trpce litoval, že v tu noc vůbec zvedal telefon. Odstěhoval se z L.A. a pracoval jako elektrikář. Ovšem polda zůstane poldou a Fuhrman se rozhodl vyřešit starý případ zavražděné nezletilé v Greenwichi. To se mu po více než 20 letech od ukončení vyšetřování podařilo, sepsal knihu a na základě jeho vyšetřování se případ znovu otevřel, vrah byl usvědčen a odsouzen. Kromě Vraždy v Greenwichi napsal bestseller Vraždy v Brentwoodu o jeho vyšetřování O.J. Simpsona, ve kterém podrobně popisuje postup vyšetřování, vysvětluje svoje kroky při svědectví a poukazuje na velké chyby prokuratury a vedoucích detektivů. Nyní pracuje pro stanici FOX jako expert na zločiny. Film je průměrný, problém jsem měl s Melonim, který stoickou povahu Fuhrmana vůbec nevystihl a není mu ani nijak podobný. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní nástup a zápletka, nasnímaná velmi zajímavou kamerou. Originálně postavené na vyprávění hlavní "dath" hrdinky M. Grace, která do onoho tajemna přilevá svým "záhadným" charisma! Nic nerušící střih diváka nemate a ponechává děj poutavým. S čím mám však zásadní problém je hlavní hrdina. Jeho utrápený herecký výkon je opravdu tragický a kazí tak celkový dojem z poměrně slušného thrilleru. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama