Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke je OK a v pohodě utáhne celý film jen na svých bedrech, vyšetřování je poměrmě zajímavé s atmosférou místy odpovídající těm nejlepším krimithrillerům. Ale přesto nemohu jít s hodnocením výše než jek vidíte. Ten scénář totiž, jak už tu ostatně bylo několikrát uvedeno, mě nedokázal dostatečně oslovit, vtáhnout do děje nebo něčím výrazně šokovat. A to zakončení plné nadpřirozena a mystična sice bylo z režisérského hlediska v pořádku a stejně jako pár jiných scén z tohoto filmu nekompromisně a napínavě servírováno, ale mě se tím celý pohled na snímek spíše pokazil. Každopádně velmi slušný thriller a povinnost pro fanoušky tohoto žánru. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh vlekl jak tasemnice ze závodní jídelny, film jsem musela stopnout a jít se protáhnout jinak bych to nad svou klávesnicí zalomila. Začala jsem si malovat, jak tomu dám dvě, maximálně tři hvězdy a jak si tady pak psaním komentáře ulevím, že jsem se psychicky připravila na horor a oni mě uspali pohádkou na dobrou noc. Jenže pak ... pak jsem si začala říkat, že mi tady něco hapruje, že to do sebe až nějak nepřirozeně zapadá ... Zaujaly mě už Robertovy dlouhé a pěstěné nehty, uhlazený a tajemný zevnějšek, spousta nesrovnalostí kolem a dokola. U rozuzlení jsem čekala cokoliv! jen ne TO... Mickey svou roli zahrál fantasticky, chvíli jsem jen nevěřícně zírala a v duchu si říkala "notybláho, tak to je mazec !" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Angel Heart nepatrí k filmom, po ktorých by sa vám dobre zaspávalo. Dôvod, prečo divákov toľko znepokojuje, spočíva z veľkej časti v tom, že vo finále odhaľuje monštrum nie v postave Lucifera, ale samotného človeka, pôvodne obete, ktorá nakoniec upadá do pasce nastraženej vlastnou slabosťou. Finálne odhalenie, posunujúce význam všetkého predchádzajúceho, vás v skutočnosti asi neprekvapí. Prostredie 50.rokov je však spravené tak, že mu ho mnohé filmy z toho prostredia môžu závidieť. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parker natočil film s neuvěřitelnou atmosférou, doslova ďábelskou, škoda jen, že to není trochu méně rozvleklé, takhle se nudě chvilkama neubráním. De Niro si ve stejném roce střihl dvě fascinující role charismatických „záporáků“, kdy zde jako Lou Cypher a v Neúplatných jako Al Capone si na malém prostoru strhl většinu pozornosti pro sebe. Mickey Rourke ale taky dobrý!:-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)
  • Pro natáčení filmu bylo použito celkem 78 lokací v New Yorku a New Orleans. (Tonula)
  • V roce 1985 nabídl producent Elliott Kastner zpracování scénáře Alanu Parkerovi. Parker souhlasil, přepsal většinu scénáře a poté jej nabídl v září 1985 nezávislému filmovému studiu Carolco Pictures, které souhlasilo s financováním. Předvýrobní práce na Angel Heart se začaly v lednu 1986 v New Yorku, o rok později byl film konečně hotov. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama