Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásne depresívne ladený film, ponurý, temný a vyšperkovaný perfektným De Nirovým hereckým výkonom.Tie jeho nechty na vajíčku boli naozaj presvedčivé. Záver sa síce dal predpokladať, ale to nevadí, tu predsa išlo o natočenie temného filmu, ale tak, aby si pritom ponechal aj trocha svetla a krásy. Autorom sa tak podarilo zliať všetko dokopy a pripraviť guláš poctivej filmariny. Rourkova životná rola. 85/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický thrillerový noir v rozjazde, zauzlený mysterióznymi abraka-dabra, zahrčkaný démonickým záverom s horrorovým nádychom. Rozuzlený zaujímavou pointou v samom závere, ktorá ma nedostala tak, ako som čakal. Viac som si ulietaval na fenomenálnom výkone Mickeyho Rourkea, ktorý zatienil aj lahôdkového De Nira a obscesnú scénu s Lisou Bonet. Mať film presvedčivejší záver, dám sa zviesť piatou hviezdičkou. 80%. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála detektivek, která mě díky svému okultismu chytla a táhla až dokonce. Výrazná stylizace se výborně hodí k celé té atmosféře, tajemnu, hledání stop po malinkých kouscích. Tvůrci si pohráli se všemi detaily, zvlášť mě pobavila jména postav (nejen Cyphreovo), pointa jako odhalovací třešnička skutečně sedla, pozorný divák ji MÁ šanci alespoň tušit. Ač tomuto druhu filmů příliš neholduji, Angel Heart má šťávu. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Autor knihy pracoval od roku 1978 na filmové adaptaci.  Filmová práva k románu původně koupila společnost Paramount Pictures. V hlavní roli detektiva Hearta měl hrát Dustin Hoffman. Po několika letech příprav však vypršela práva na natočení filmu bez jakékoliv realizace. Hjortsberg pak nabídl práva Robertu Redfordovi, kterého sice tato možnost zaujala, ale nakonec si s natočením také neporadil. (Tonula)
  • Ačkoli zpočátku podporoval Bill Cosby rozhodnutí Lisy Bonet účinkovat ve filmu Angel Heart, po zhlédnutí filmu její roli Lisu kritizoval za zneužití role černé dívky, která je vytvořená bílou Amerikou pro znázornění voodoo obřadů a sexu. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama