Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice rozporuplný film. Temná atmosféra plná záhad a skvělé herecké výkony na jedné straně a na té druhé nesmyslné pobíhání od jednoho jména k druhému, díky čemuž jsem se v tom jen těžko orientoval. Navíc pointa, na kterou jsem už alergický, i když je možné, že tento film ji použil jako jeden z prvních, ale bohužel je v poslední době k vidění velice často. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť dobrý film, avšak za dobrý film nemožno pokladať film, pri ktorom je v polovici filmu v podstate jasná záverečná "šokujúca" pointa. DeNiro aj Rourke sú zaujímaví, je tu aj dobré gore a ani tá pointa nebola na sto percent zlá, lenže na plnej čiare to pokafral režisér, keď v polovici filmu jasne naznačil, ako sa skončí, no ďalej hral hru na chytrého. Škoda mohol to byť veľmi zaujímavý film. 5/10, za Rourka a vraždu udusením vlastnými genitáliami 60%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Angel heart by mohl být znamenitým filmem. Herecké výkony jsou neuvěřitelné. Mickey Rourke mi neustále rozšiřoval mé víčka a v závěrečné scéně „Vím, kdo jsem“ položil dolní čelist dosti nizoučko. Robert De Niro se svou dokonalou manikúrou (chtěla bych mu ty nehty okousat) a vajíčkovým výstupem vyvolával husinu a oba dva vytvořili atmosféru, že ještě za bílého dne, jsem měla co dělat, abych se strachy ne******* …. zhroutila. Jenže… Příběh Vás neustále nutil přemýšlet tak, že každý bystrý divák musel odvodit, jak příběh dopadne. Takže šokující pointa se nekonala, jen Vás utvrdila v tom, co již od poloviny filmu tušíte. Což byla veliká škoda. Méně indicií by neškodilo. Ale i tak jsem si tuhle Louis Cyphre(ovu) hru užila :o) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychothriller na pomezí hororu a noir detektivky se špičkovým obsazením a profesionální chytrou režií. Vedle snímku Omen můj nejoblíbenější film se satanistickou tématikou. Temná atmosféra navozovaná především vynalézavou skvělou kamerou, pro kterou jsou typické pohledy na noční ulice bičované deštěm. Ve filmu se objevuje spousta prvků rituálů woo-doo a s odstupem času prakticky nic neubírá, narozdíl od mnoha jiných titulů, tomuto filmu na kvalitě. Patrně nejlepší výkon Mickeya Rourka v jeho dosavadní kariéře. Angel Heart je film o tom, jak hlavní hrdina přijetím jedné zakázky sestoupí až do samotného pekla a sáhne si na samé dno svých psychických i fyzických sil. Celkový dojem: 95 %. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama