Reklama

Reklama

Léto roku 1942

  • USA Summer of '42
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej filmu je zasadený na ostrov Nantucket v štáte Nové Anglicko, kde trávia prázdniny s rodičmi traja pubertiaci Hermie, Oscy a Benji. Dvadsaťdvaročná Dorothy vyprevádza svojho manžela na vojnu a Hermie sa do nej zamiluje. Pomaličky sa začína ich vzájomné zbližovanie.Tento nevinný vzťah sa prehĺbi, keď Dorothy obdrží telegram o úmrtí svojho manžela. Podarí sa citový zväzok udržať i potom, čo Dorothy z ostrova odíde? (Volodimir2)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podľa skutočnej udalosti. Scenár napísal Herman Raucher o príbehu svojho kamaráta Oscara Seltzerova, ktorý bol zabitý v kórejskej vojne, kde Herman slúžil ako ošetrovateľ. Je rok 1942 a Amerika je vo vojne s Japonskom. Po 8 mesiacoch je na tom katastrofálne. Prehráva v Pacifiku a utrpela fiasko vo Francúzsku pri vylodení u Dieppe. A v Európe padol aj manžel úchvatnej Dorothy, do ktorej sa zaľúbil pätnásťročný puberťák Hermie.Ten s partiou chlapcov trávi prázdniny na ostrove Nantucket v Novom Anglicku.O ich úchvatnom vzťahu je táto prekrásna dráma. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, atmosféru to malo dobrú - príjemná melanchólia zvýraznená výbornou hudbou. No nad obsahovou stránkou sa musím poškrabať na hlave, to čo bolo? Banálne až strach. Vo svete zúri vojna a chalani si s rodičmi dovolenkujú na ostrove. Partička troch kamarátov zažíva svoje prvé stretnutie s láskou a pokúša sa o milostné dobrodružstvá... A to všetko v lenivom tempe. Len samé poflakovanie po pláži, sem tam záber na more, peknú dievčinu ako objekt záujmu jedného z nich... Keby nebolo tej roztomilej scény, kedy sa Hermie snažil pomáhať so škatuľami, alebo keď si kupoval v obchode pánsku ochranu tak sa unudím k smrti. Ani ten záver to už moc nevytrhol, aj keď výborne podčiarkol všadeprítomnú melanchóliu, ktorá sa ťahala celým snímkom. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi pozoruhodný psychologický snímek o partě mladých chlapců, kteří se během letních prázdnin zamilují do jedné mladé ženy. Film má takovou zvláštní atmosféru, těžko se to popisuje, každopádně velmi dobré výkony podávají všichni tennagerovští herci a také Jennifer O'Neillová v roli oné mladé ženy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Válečná Amerika roku 1942. Většina schopných mužů dostává na prdel od Japončíků kdesi u Šalamounových ostrovů, nebo válčí v Evropě. V jednom z městeček však dny dál plynou svým poklidným tempem a válku připomínají jen letáky Buy War Bonds a rádiové relace z front. Ulice brázdí obří bouráky, z gramfonů hraje swing a parta chlapců si poprvé začíná všímat děvčat a osamnělých žen. Svým snům, touhám a snahám nějakou dostat podřizují vše. Jejich neobratnost, ostych a nesmělost mne v první části filmu velmi bavily. Jeden z hochů se však bláznivě zamiluje do osamnělé mladé ženy žijící v domě na pobřeží. Postupně se s ní seznamuje a začne ji navštěvovat. Ona si uvědomuje co k ní chlapec cítí a chová se k němu pouze jako kamarádka. Její muž , pilot je nezvěstný a ona na něj čeká. Jenže osamnění je hrozné, muž je nezvěstný již dlouhý čas a léto roku 1942 je tak horké.... Nádherný film, jehož ústřední melodie mi zněla v hlavě ještě několik dnů... Trochu podobná zápletka je ve filmu Malena. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Zvlastne pekny film, aj smutny aj vesely ;-). Tie hlasky niektore nemali chybu: "vecer ideme grilovat, vezmi si gumu" :---))! Alebo ze "cely vecer jej budem stlacat kozy", ked pozyva tipek pipku do kina. Totok by mali vidiet mlade babeny, aby vedeli, jake svine vedia chlapi od malicka byt. Ale je to vsetko vychovou; by som tipka zapriahol do pluhu, ked mu to tak naramne kvasi v tych rokoch. A nie ze sam sa poflakovat po ostrove, spehovat riky na plazi a zhanat prezervativy. No ale kupodivu je to slusne a citlivo natocene, vzhladom na to, ake chulostive tema to spracuva. 3*, netreba vidiet druhy raz. ()

Galerie (2)

Související novinky

Zemřel skladatel Michel Legrand

Zemřel skladatel Michel Legrand

27.01.2019

Oscarový skladatel Michel Legrand zemřel v 86 letech. Francouzský skladatel, pianista a dirigent kromě tří Oscarů držel také pět cen Grammy. Ve Francii pak vyhrál za svou hudbu třikrát cenu César.… (více)

Reklama

Reklama