Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

boshke 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem na hádání point / konce filmů tupej. Nebo si tím nechci kazit zážitek z filmu. U Života Davida Galea jsem měl asi okamžik osvícení, neb mi byla pointa poměrně záhy jasná a lhal bych, kdybych tvrdil, že mi zážitek z filmu nezkazila. A (ne)příjemná porce nihilismu na závěr... Spacey tradičně senzační... 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Herecké galapředstavení trojice Spacey-Winslet-Linney a k tomu příběh se silným poselstvím. Od absolutního hodnocení ho však odtahuje místy zmatečná režie a tempo vyprávění, kdy zvraty chvílemi přicházejí jeden za druhým a jindy se celé drama jen líně válí na místě. Nevadí to, ale z dojmu ucelenosti mě to zbytečně vytrhává. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Film o trestu smrti? To musím vidět, řekl jsem si před necelými sedmy lety, v roce 2003, a zamířil jsem na film do kina. Nebyla to zvučná herecké jména, která mě do kina přilákala, tehdy, ve svých 16 letech jsem opravdu herecké obsazení neřešil. Do kina mě přilákalo téma filmu, jelikož jsem odpůrce trestu smrti, a tento film mě v tomto mém názoru jen utvrdil. A nyní, po těch necelých sedmi letech, jsem se na tento film podíval znovu. Nikdy jsem na něj nezapomněl, za celou tu dobu jsem si na něj občas vzpomněl a věděl jsem, že ho chci znovu vidět. Co mě na tomto filmu tak zaujalo? Tak bezesporu, jak už jsem zmínil, to bylo velmi zajímavé a atraktivní téma. Trest smrti vždycky bude velice diskutabilním trestem a tento film je jakýmsi příspěvkem do letitého sporu mezi odpůrci a zastánci tohoto trestu. Opravdu atraktivní téma zde vyniká i díky tomu, že film není jen o trestu smrti, ale celkově máme možnost sledovat příběh jednoho zajímavého muže od začátku až do hořkého a dá se říci i neočekávaného a překvapivého konce. Avšak film může mít sebelepší námět, ale bez dobrých a kvalitních herců nikdy nebude žádný film kvalitní. Kevin Spacey mě zde velmi zaujal, byl to totiž první film, ve kterém jsem ho viděl, mé první setkání s tímto kvalitním hercem a rozhodně ne poslední )nedlouho poté jsem pak viděl film Pošli to dál). A Kate Winslet mi opět dokázala, jak kvalitní a zajímavou herečkou umí být. Tímto svým výkonem se dostala mezi mé oblíbené herečky a po filmu Věčný svit neposkvrněné mysli, který následoval hned po tomto filmu, se definitivně stala mou nejoblíbenější herečkou. Takže dvě herecké hvězdy podávající velmi kvalitní výkony, k tomu zajímavý příběh napínavý od začátku až do konce, to prostě nemohlo dopadnouit jinak. Stejně jako po prvním zhlédnutí uděluji pět hvězd, protože tenhle film je prostě dokonalý. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento týden jsem měl opravdu štěstí na kvalitní thrillery ... Říkám thrillery, ovšem Život Davida Galea se v závěru mění v solidní drama... Příběh někoho, kdo je ochotný za svou věc a své přesvědčení položit život mě vždycky osloví... Sympatický Kevin Spacey i krásná Kate Winslet ve svých rolích zazářili a já si tohle promítání opravdu užíval... 90%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Není podstatou předvídatelného příběhu hodně diskutabilní téma trestu smrti ("Tento koktejl na jednu likvidaci stojí stát Texas přibližně 86 dolarů, 80 centů"!!), je jedno o jaký společenský problém jde, protože předmět doličný je naštěstí jinde. Role přesně padla Lauře Linney i překvapivě dobré Kate Winslet, ale vítězství patří právem filozofujícímu Kevinovi: "Kde jsou Atéňané, když je člověk potřebuje." Zoufalé situace vyžadují zoufalé činy a oběti, ale jak dalece či blízce jsou od sebe vzdálené hranice zoufalství a hrdinství?! Podstatné je, zamyslet se každý sám nad sebou, nakolik ještě (už) jsme ztratili klíč ke svobodě. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)
  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama