Reklama

Reklama

Action vérité

  • USA Truth or Dare
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1994, 4 min

Obsahy(1)

Krátky film sa začína skoro ako nevinná detská hra "Pravda alebo odvaha?" a končí odhaľovaním tajomstiev pubertálnych premien detí na dospelých. (ash99)

Recenze (4)

dwi 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých adolescentů hraje klasickou pubescentní hru vadí nevadí. Otázky a úkoly se nesou v lehce erotickém hávu (Vyspala jsi se s někým?) stejně jako smyslné pohledy hráčů. Smích a uvolněná nálada se však hroutí při závěrečném úkolu, kdy čtveřice aktérů jen konsternovaně mlčí. Francois Ozon jemně osciluje na hranici provokativnosti – otevřenosti s cílem poškádlit prudérnost stále více konzervativní Francie. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ozon: Remastered & Uncut 3: Action vérité - Červená dětským hrám. Filmové cvičení na motivy toho druhu nechutné historky, jaká se i po letech vypráví nikoliv bez uzardění. Zpětně hezká paralela mezi klopotným zráním postav a filmového tvůrce - i cesta k vyzrálým dílům začíná nápady jako od čtyřletého kluka. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ozon je svérázný, originální a osobitý, ale tento kraťas mě neoslovil a překročil míru, ale zřejmě jen u mě, ostatní s tím asi problém mít nebudou. Dva nedomrlí kloučci a dvě o něco více již vyvinutější holčiny hrají tu trapnou puberťáckou hru na pravdu či vadí nevadí, aby nakonec ta jedna z nich rukou zjistila, že ta druhá dostala poprvé krámy … 2332 ()

Reklama

Reklama