Reklama

Reklama

Regarde la mer

  • USA See the Sea
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jedného krásneho slnečného dňa sa na Sashinom (Marina de Van) s prosbou, či si na ich záhrade môže postaviť stan. Sasha je v dome pri pláži len sama s jej 10-mesačnou dcérou a jej manžel sa má onedlho vrátiť z Paríža. Obe ženy si začnú vychádzať v ústrety. Avšak nečakaná návštevníčka skrýva svoje vlastné tajomstvo... (ash99)

Recenze (3)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ozon: Remastered & Uncut 4: Regarde la mer - Francois Ozon na prahu tvůrčí cesty vyjadřuje silné zaujetí pro vracející se motivy - tichá přímořská letoviska, tiché odlehlé nemovitosti, brakové zápletky a komplikované vztahy mezi ženami v počtu 2-8 kusů, tentokrát skromněji 2.5. Mohl to být skvělý celovečerák. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tak jako se hanlivě hovoří o současném českém filmu, lze jistě hovořit i o francouzském nezávislém filmu plném manýrismu.Ten film není špatný, má své působivé momenty (přesvědčivé erotické scény), ale nevyhneme se nesmyslným pseudofilozofickým scénám ( úchylárny v lese), a pak přijde závěr. Rádoby šokující, ale vlastně takový obyčejný - vhodný do klasického instantního thrilleru. Ozon mě zatím zaujal jen svým Bazénem, jinak jde oslava jeho geniality zcela mimo mě. Pokud máte rádi krásné kouřící Francouzky, tak vás film asi nezklame. Na závěr musím říct, že tento anonymní uživatel z IMDB to shrnul ještě lépe: here's the movie that expresses everything bad people have ever thought about French movies. Too short for a serious standard movie, too long for its weak story. Too much nudity for prudes, too little to be a soft-porn. Too many unimportant scenes, too little developing of characters.. ()

borifield 

všechny recenze uživatele

3 3/4 *, vcelku klidným tempem ubíhající film, ve kterém se kamera zaměřuje prakticky na dvě postavy, manželku s malým dítětem a cizí slečnu, která cestuje po francouzském pobřeží a postaví si na její zahradě stan. Ozon jako už klasicky zakomponovává scény s erotickým až naturalistickým podtextem, což samotnému filmu jenom pomáhá, The Sea jak je anglický název rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama