Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ozon sa teda vie zahrávať s divákom...Za pomoci vynikajúcej práce kamery a hudobného backroundu vie vytvorit zvláštne napätie a atmosféru. A práve atmosféra "neistoty" je na tomto filme to najpôsobivejšie, spolu s výborným hereckým obsadením. Bazén je navonok jednoduchý až triviálny film, ktorý však mnoho skrýva "pod povrchom", ktorý vás núti premýšlať, ktorý vo vás každopádne vyvolé nejaké pocity a ktorý po produkcii len tak nevyšumí z hlavy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komorní drama s příjemnou atmosférou. Život přináší nejedno překvapení. Navíc pokud nechybí zvědavý nos, který chce do všeho šťourat a přichází se na nesrovnalosti a záhady, které jsou výsledkem zkratkovitého jednání emočních pudů, jejichž původ bývá velice dávný. Krásný dům s dostatečně velkým bazénem, příjemné sluneční počasí, místo stvořené pro čerpání sil fyzických i duševních. Anglická spisovatelka detektivních románů Sarah Morton (dobrá Charlotte Rampling) potřebuje klidné místo na další tvůrčí činnost. Nakladatelova dcera Julie (mladá Ludivine Sagnier) přijíždí do domu svého otce plná života a s neukojitelnou chutí si užívat. Vzájemné provokování a vyzývavost, se mění ve chvíli, když Sarah zjistí, že ji Julie může posloužit jako zajímavá inspirace. A pak se stane něco, co zcela rozvrátí jejich příjemný pobyt ve venkovském sídle. Naprostá otevřenost a chuť po požitcích stojí proti samotě a distingovanému odstupu. Vášnivá uraženecká vzteklost proti chladně kalkulujícímu uvažování. Zvědavost, která je šokována i ukojena. A zůstává něco, co se už navždy vepíše do povahy i chování obou protagonistek tohoto příběhu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Atmosférická hra s divákem od Francoise Ozona o jeho oblíbeném tématu - ženách. Tedy pouze zdánlivě. Mohlo by se zdát, že to celé bude o problémech s inspirací stárnoucí spisovatelky. Ovšem ke konci se snímek obrátí do zcela jiných žánrových vod. Jasný důkaz, že i na omezeném prostoru a s minimem herců lze za pomoci dobrých hereckých výkonů, kvalitního scénáře a nádherné kamery natočit snímek, který ve vás bude nějakou dobu rezonovat. Jako pomyslné třešínky na dortu jsou zde nádherná (a ve většině scén polonahá ) Ludivine Sagnier a krásně nejednoznačný závěr, který nechá interpretaci na vás samotných. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si Francois Ozon zahrál na Davida Lynche. Měli by ho za to ale zlynčovat a ne ocenit. První polovina postrádá jakýkoli náboj a nebýt krásného těla Ludivine Sagnier, tak vážně nevím, proč na to ještě koukám. Ve druhé půlce přijde zajímavá zápletka a já čekal nějaké "flashbacky" a co a jak a tak podobně, ale ono nic. Prostě to skončí a to malé velké překvapení na závěr je další důvod, proč Ozona zlynčovat. Ticho po pěšině a ani smrt nebere. [květen 2005] ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tento film mi vyloženě sednul. Nevím, možná jsem měl přesně tu správnou náladu, možná mě uchvátilo nádherné prostředí francouzského venkova, ve kterém se to téměř celé odehrává, fakt nevím. Je to divné, ale i když nejsem stárnoucí spisovatelka detektivních románů, přesně jsem se dokázal vžít do hlavní postavy příběhu a naprosto jsem chápal veškeré její chování, a to se mi u filmů z poslední doby moc často nestává. Ano, tou hrdinkou je právě trochu osamělá stárnoucí spisovatelka Sarah Morton (vynikající Charlotte Rampling), která jede na venkov načerpat něco té inspirace. Celý příběh začíná docela nevinně, ale postupem času s příchodem mladé, krásné a tajemné Julie (okouzlující Ludivine Sagnier) se napětí stupňuje. Dal bych i vyšší hodnocení, nebýt toho konce typu "Sovy nejsou, čím se zdají být". Ale takový je dnešní trend, škoda...:o( ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama