Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Úžasné vynálezy

  • Česko Wallace & Gromit (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2002, 25 min

Gastromat: Snídaně je oblíbeným jídlem Wallace a Gromita. Aby si ji nemuseli chystat sami, sestrojí Wallace gastromat - kuchaře a číšníka v jednom. Gromit ale robotovi nedůvěřuje a má pro to dobrý důvod!
Telemazec: Wallace si sestrojí přepínač na televizi. Když však jednou potřebuje bleskově změnit program, objeví, že jeho vynález má jisté vady.
Hi-tech fotbálek: Wallace by rád porazil Gromita ve fotbale. Opráší proto svůj stroj na střílení gólů. Už se zdá, že uspěje - jenže Gromit má schovaný tajný trumf.
Sněhulákotron: Začíná každoroční soutěž o nejlepšího sněhuláka a Wallace je rozhodnut vyhrát za každou cenu. S pomocí jeho sněhulákotrona by to měla být záležitost stisknutí několika tlačítek. Gromit ale tuší, že to nedopadne dobře.
Turbovařič: Uklízení po jídle je nanejvýš obtěžujíc záležitost. S pomocí nového Wallaceova vynálezu by to měla být hračka, stačí jen mít dostatek elektrického proudu. Všechno jde dobře, ale jen do chvíle než začnou světla zběsile poblikávat.
Vysušenkovač: Každodenním Gromitovým úkolem je zametání, bohužel Wallace mu chce pomoci. Jeho vysušenkovač zastane všechnu práci a ještě má senzor na sušenky! Na vždy ale funguje úplně správně.
Gratuloid: Slavnostní nálada před Vánoci inspiruje Wallace k dalšímu vynálezu. Jeho nový stroj na výrobu přáníček je tak dokonalý, že mu unikne zcela zásadní událost na zahradě. 
Nebezpečnostní vesta: Zabezpečení domácnosti je vždycky problém a Wallace má neustále strach, kdo se skrývá v temných stínech. Jeho nový vynález by měl spolehlivě odradit všechny lupiče.
Spinkatron: Wallaceův vynález spinkatron má usnadnit usínání. Zatímco Wallace je se zařízením nadmíru spokojen, Gromit by se bez své účasti na chodu stroje obešel.
Nákup č. 13: Nákupy můžou být pěkná fuška, a proto Wallace vyrobí automatický nákupní košík. Mis na nákup největší koule eidamu je ale ohrožena. Podaří se Gromitovi zachránit drahocenný sýr? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

skinnee 

všechny recenze uživatele

V predchadzajucich Wallace&Gromit ma dostavali vsetky mozne vynalezy, ktore vymysla Wallace. V tomto kratasovi je to len o nich. Wallece vymysla a chudak Gromit je s vyrazom "Preco prave ja?", obetou ich testovania. Niektore epizodky poslabsie, ale v celku paradicka ako sa dalo cakat. U mna vedie Snoozatron. Sheep remaining :))) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Série několika krátkých příběhů Wallace a jeho věrného psa Gromita. ***** O CHLOUPEK. CITÁT - Béé béé........... * CESTA NA MĚSÍC - kam na dovolenou. ** GASTROMAT. CITÁT - Dvě anglické snídaně, prosím.......... * TELEMAZEC. Proč chodit k televizi, když ona může přijet za váma. CITÁT - Au, to je vážně na bednu.......... ** HI TEC FOTBÁLEK. Gromit je dobrý brankář. *** SNĚHULÁKOTRON. CITÁT - Dokonale jsem vystihl sněhulákovu duši......... * TURBO VAŘIČ. Tak tohle je opravdu nebezpečný vynález. První dva příběhy jsou delší a mají nějaký děj. Ostatní příběhy jsou jen krátké grotesky, ale člověk i pes se u nich docela pobaví. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Série krátkých skečů s Wallacem a Gromitem (a s Shaunem), která se původně objevila na webu, má typickou mile-legrační atmosférů příběhů úžasné plastelínové dvojice, i když se Nick Park z režírování výjimečně ulil. Je pravda, že některé fórky nemají úplně odzbrojující kadenci, jiné (dálkové ovládání na televizi, vynálezy servírující večeři, zlepšovák na dovoz novin z dvorku až do domu) to ale bohatě vynahradí. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Po stránce příběhové jde o krátké kousky jednoho potrlého vynálezce a jeno věrného - snad dokonce i mírně chytřejšího psa. Místy mi připomínalo toto dílko známý československý večerníček A je to, který působil hlavní svojí českou povahou vytvořit vymyslet něco smysluplného což se nakonec zvrhe. Tady je to obdobně,ale Wallace se snaží vyrábět často nesmyslné, většinou až zbytečné vynálezy. Právě tyto nepovedené kousky jsou hlavním strůjcem dobrého příběhu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* příhody Wallace a Gromita patří už mezi animovanou klasiku a dokážou vždy pobavit, V této kolekci krátkých příběhů s neuvěřitelnými vynálezy stále drží laťku vysoko, i když už jsou dost okoukaní. Takže čtyři hvězdičky jsou adekvátní známka a věřím že děti na 18 minut zabaví a rodiče budou mít na chvíli klid :-) Zbytek do konce jsou rozhovory s tvůrci o natáčení tohoto kraťasu. Já si ho pustil tentokrát z UlozTo. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama