Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas se prohání napříč Amerikou na Harleyi a chytá zločince všeho druhu, ač on sám je hledán policií za vraždu, kterou nespáchal. Kdyby mě to někdo takhle teď převyprávěl udělal bych si hned obrázek o tomhle béčkovém seriálu. Ale ejhle ono to není až tak špatné. No z dnešního hlediska asi je, ale tehdy jsem to hltal. Vykrádá všechny ty béčkové příběhy až do morku kostí, vězeňské drama, lov lidí skupinou zbohatlíků atd. Koukat se na to dalo, a když to začal zlehčovat i Sixkillerův tým, celé to nakonec bylo bez příznaků kocoviny. Po pár sezonách se celý námět a příběh notně omlel a už tvůrci neměli, kde brát. Právě proto se i zde objevilo pár ohavností typu, Odpadlík na divokém západě nebo Odpadlík vzpomíná a rekapituluje. "Renegade" ovšem k tomu všemu má ještě úžasnou znělku a dobře odvedený dabing, což dělá z tohoto seriálu další hřích z mládí, na který bych se klidně podíval i dnes. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Ten seriál sám o sobě je tak na jednu hvězdu (i když jsem kdysi nevynechal jediný díl). Ale další tři tomu přidává jen ta naprosto boží znělka. Řekl jsem to mockrát a řeknu to klidně znovu: Odpadlík má tu nejlepší znělku všech dob. A to mi nikdo nevymluví, protože tahle znělka strčí do kapsy všechny ostatní (včetně Přátel, MASH...a všech ostatních, nemá cenu se rozepisovat). ()

Reklama

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorších hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům,snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu kterou miloval,obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou, psanec ,který honí psance! Lovec lidí!! ODPADLÍK!!! " Zajímavé tak akorát pro hlavního představitele Lorenza "Reno Raines" Lamas a pro Branscomba "Bobbyho 6Killera" Richmonda. ()

bacon 

všechny recenze uživatele

V 90-tych rokoch chcel byť každý pubescent ako Reno Raines, včetne mňa. :D Klasická americká 40 minútová happy-endovka 90-tych rokov. Každá časť mala tú istú osnovu, len iný "padouch", iná sexi kosť a iné mesto. Vtedy sme zrejme neboli tak nároční diváci a netrápili nás herecké výkony, výprava, scenár, ... atď. Dnes by to bol nepozerateľný brak, ale ruku na srdce, kto to vtedy nežral? Na druhej strane bola to klasická rozprávková ukážka boja dobra so zlom, kde dobro výťazilo. Dnes už je pomenej takých jednoduchých seriálov. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama