Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (208)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realisticky podaný seriál o dnešní digitální generaci lidí. Formou podobný 13 reasons why, ale obsahem daleko odvážnější až extrémně hraniční. Sex, drogy, podvádění, chlast, party a podobné svinstva a problémy teenagerů dnešní doby, zejména pak nejspíš v Americe. Sexuální scény byly šokující a připomínající porno, seriál měl dost depresivní, halucinogenní a melancholickou atmosféru, kterou jsem první díly hltal a věřil, ale ke konci už jsem jí měl dost, přišlo mi, že se opakovalo to stejné dokola a ztrácelo to drajv. S koncem rozhodně spokojený nejsem, je to ukončeno tak nijak a nudně až hrůza. Depresi to ve mě nezanechalo, velké body si ti připisuje za šokující sexualitu a reálné vykreslení teenagerského života, ale určitě to mohlo mít větší hloubku a zanechat silnější pocity. Postavy zajímavé a různorodé, dobře zahrané a Zendaya jako zfetovaná, narušená flegmatička tady sedla hezky. Slabší 4 hvězdy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svižně až energicky natočený příběh jedné neukotvené teenagerky a jejích kamarádek, které jsou na tom podobně. Svět se mění a přitom zůstává stejný. Děláme blbosti, nevěříme si, pochybujeme o svém vzhledu, o svých vztazích, o sobě samých, hrajeme dospělé a přemoudřelé. To není nic nového. Akorát, když se to sdílí, zanechává to stopy, které na vás kdykoliv může kdokoliv vytáhnout. A to si pište, že to udělá! ___ Seriál je upřímný a vtipný. Herecky skvostný. Dohrávané představy přesně podtrhují myšlenkové pochody hlavních představitelek. Vyzdvihla bych výborně ztvárněnou atmosféru, ať už deprese nebo drogových tripů. ____ Jen doufám, že všichni současní teenageři nejsou tak sebedestruktivní, depresivní, rezignující na cokoliv a promiskuitní. Hlavně u těch holek v pubertě se mi nezdá, že by všechny tak šílely po každodenním sexu s každým, kdo jde kolem. SHRNUTÍ: Puberta je sviňa. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně vyšponovaná deprese, kde sex je depresivní záležitost a láska pošetilost. Pro úzkostné odpůrce společenského pokroku v emancipaci menšin bude tento seriál solidní středověkou torturou. Místy mě hodně nepříjemně udivil špatný překlad v oficiálních HBO titulkách, to ten překlad nikdo nekontroluje? ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No do haj*lu! To je geniální! Je mi vlastně dost jedno, zdali 2.série byla poslední a nebo bude něco dalšího, protože takový epický závěr v podobě divadelního vystoupení jsem nečekala! V posledních letech jsem neviděla podobný seriál - je tam střední škola, to jo, je tam neskutečně velká otevřenost úplně ve všem, je to hodně sprosté, je to barevné, je to svižné, je to různorodé, ale hlavně se postupně každý dílem dozvídáte příběh každé z hlavních postav - a těch tam není málo! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to analýza, sonda ani kritika. Je to len zrkadlo - a možno ani nie také krivé, ako by si všetci, čo to už majú dávno za sebou, želali. Sam Levinson prišiel s tak suverénnou generačnou výpoveďou, že ešte aj my, čo sme od neho veľa čakali (a čo sa v nej pohybujeme ako účastníci aj pozorovatelia), pozeráme s otvorenou hubou (a slzou v oku). PS. Samozrejme, bolo by dobre vedieť, do akej miery je to jeho originálny prínos a ako veľmi je jeho EUFÓRIA závislá od pôvodnej izraelskej predlohy... ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej sa Rue (Zendaya) a jej mama (Nika King) hádajú, je celá improvizovaná. (dwdb)
  • Škola, do které chodí hlavní postavy seriálu, je Ulysses S. Grant High School v Los Angeles a natáčel se zde například videoklip k písni Back to School (2000) od skupiny Deftones. (Punisher)
  • Výkonným producentem seriálu je mimo jiné i známý kanadský rapper Drake. (NiWi)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama