Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (212)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem velmi na rozpacích, zda po dvou epizodách tomu dát ještě šanci. Hlavní hrdinka Zendaya dle mého skromného názoru příliš nevypadá a ani se nechová jako fetka. Na jejím herectví mě nepřipád nic zvláštního. Ostatní herci jako by utekli ze Stmívání nebo jiného týnejdž kůltovního snímku či seriálu, chcete-li. Chápu, že ledacos je možné v dnešním světě Kompjůtrů a přístupnosti, ostatně jsou to děti z JúEsEj, tak co by nebylo. Ale udělat 11 letého hocha drogovým dealerem je trochu moc. Zase se tu záměrně snaží šokovat! Ikdyž při troše představivosti uvěřím i této pohádce... když dneska vidím děti cikorek, kdo ví co z ních vyroste. Bejt to v Polsku, věřím tomu asi víc, když tam mají auto co rozváží drogy a distribuce probíhá i do škol... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho som pozretie odkladal a bola to chyba. Ako uvádza popis, tak ide o seriál o láske, priateľstve, drogách, sexe, skrytých problémoch a sociálnych sieťach. Nikde však nepíšu nič o tom, že je tu miestami až neuveriteľne výstižne vystihnutá definícia závislosti, a to nie len tej drogovej. Zároveň naozaj kreatívne a pútavo odprezentovaný sfetovaný stav mozgu. K tomu zrejme najpôsobivejšiu ženskú verziu fetky v podaní Rue (Zendaya). Ten pocit nenaskočí hneď, ale postupne ako vidíte všetky jej stavy, konfrontácie, tak Vás jej emočný lunapark presvedčí. Ďalej skvelo zahrané momenty, kedy vás okolnosti (absťák, rozpad snov či ilúzií...) doženú za hranu únosnosti.  A aby toho nebolo málo, tak celú dobu Vám do uší buší dokonale padnúci soundtrack. Prečo som nedal plný počet * ? Nie všetky vzťahové dvojičky boli rovnako zaujímavé a občas sa citovo "cukrovalo" až moc. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to dost rozporuplný seriál. Z počátku se jedná o takřka čistý odpad, už jenom z toho důvodu, že něco takhle trapného a nízkého je vzorem a majákem morálky pro dnešní mladé. Ale pokud se od toho oprostím, tak polovinu času se reálně vůbec nic neděje. Jsou tu předlouhé záběry lidí, jak chlastaj, jak někam jedou, jak tancujou, jak fetujou, jak šoustaj, jak koukaj, jak brečí, jak hrajou na hudební nástroj, jak sedí atd. a děj se vůbec nikam neposouvá. Autoři si vůbec nelámou hlavu, že tím zabijou klidně skoro celý díl a je to děsná nuda. Pro mě je nekonečnou záhadou, že něco takového baví dnešní mainstream. A když už se náhodou o něčem diskutuje, obsah rozhovorů je obvykle dokonale banální a řeší se pouze ty nejjednodušší a nejvíc zvířecí otázky lidské existence. Takže v tomhle asi dost realistické. To se dostáváme k charakterům. Samostatná kapitola. Ze všech charakterů, co se tu vyskytují, jsem netoužil po jejich okamžité smrti asi u tří. Mám s charaktery problém často, ale že by v jednom seriálu bylo takhle mohutné množství čisté demence, tuposti a nadměrečného sebevědomí, to se jen tak nevidí. Na druhou stranu má ale seriál i své podstatné klady. Hodně mě baví experimentování s formou a časem. Seriál zasahuje překvapivě mnoho žánrů. Je velmi hravý. Má dobře vybranou hudbu. Druhá půlka druhé série také konečně přinesla dlouho očekávaný dějový tah na branku, kdy se jednotlivé charaktery vytříbřily a i ty nesnesitelné začly mít svůj prostor, který mě i trochu zajímal. Po druhé sérii mi přijde seriál kvalitně uzavřený, takže myslím, že není nutno točit a sledovat dál. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes poněkud rozpačitý závěr je pro mě Euforie v záplavě jiných, podobných seriálu jasným vítězem. Hlavní zásluhu na tom bezesporu mají Zendaya a pak Hunter Schafer, jejíchž herecký výkon a podivné přátelství, nebo možná vztah, to je asi to nejhlavnější co jsem si z těchto osmi dílů odnesl. Kromě faktu, že tátové a synáčci nejsou tím, čím se zdají být a drogy jsou svinstvo, samozřejmě. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Možná výjimkou posledních dvou ukecanějších dílů jde asi o nejlepší seriál od dob Skins v této tématice. Ne že by poslední dva díly byly špatné, to vůbec ne, hodně se toho vykreslí a diváka nenechá usnout, ale pro mě osobně byla nejlepší osmička. Jinak Zendaya stčí s přehledem do kapsy ai nejlepší herečky dnešní doby. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama