Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mám rád tajemno (esoterično), iracionální životní příběhy, fascinují mne odjakživa, i když některé z nich jsou tu kolikrát označeny jen nálepkou fikce, co není může jednou být. Oceňuji především snahu, vůbec s něčím takovým přijít, zkuste si to sami netolerantní remcalové:-)...Démonický moderátor Frakes byl jednoznačně nejlepší! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete v ktorom existuje reálne, aj zdánlivo nemožné. Výborný seriál s tajuplnimi príbehmy, ktoré vás ohromia a zároveň, keď zistíte že ten príbeh bol podľa skutočnej udalosti. Takže keď si to zhrniem, jedná sa o veľmi kvalitný seriál a v ktorom nechýba prekvapenie, keď vždy na konci zistíte že to bola pravda. Ale či to bola naozaj pravda, to stojí len vo hviezdach, seriálu značne prispieva Frakes, ktorý značne od Brolina dodáva správny vtip. Ťažko hodnotiť, ktorá časť bola dobrá a ktorá zas nie, premňa bola každá časť niečim novým a zároveň tajuplným, sám sa priznám že najlepšie časti pokladám tie o zlu, ktoré vás vydesia a zároveň nenechajú kľudným. Kvalita sa značne zmenila ďalšou sériou, buď scenáristi vyčerpali všetky príbehy, a opakovali stále to isté, ale mne to bolo jedno, hlavne že som sa mal načo pozerať. Asi najlepšie príbehy sú Červené oči, Torta, Žena v zrkadle, Halloween a mnoho ďalších. V 3 sérii si zahral aj Angus Scrimm konkrétne 9 časti s názvom Hrobařova Nemesis. Viac v mojej recenzii http://www.studna.net/reviews/1099/ / PS: Niektoré príbehy režíroval Tony Randel známy režisér, ktorý režíroval Hellraisera 2. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly vážně síla. Doteď si pamatuji, jak jsem se snad měsíc bála podívat do zrcadla... Vysvětlení: Krásnou, nicméně pyšnou paní v jedné z epizod kdosi zaklel a ona se pak v zrcadle viděla ošklivou. Ne, "ošklivou", přímo "odpornou". Maskéři by měli dostat metál, protože ta maska byla opravdu vrcholem děsivosti a ještě teď mi při vzpomínce na ni naskakuje husí kůže. Brrr... ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

hele neurážej,,,já na to koukal...a ikdyž spousta toho vypada jako vymysl, po mejch zkusenostech z poslednich dvou mesicu ..kdo vi.. tak kupříkladu mě už šestej tejden vkuse pronásleduje venku neviditelnej vágus,,teda, aspon to tak vypadá, ponevac ackoli kolem me bylo ve chvili kdyz sem s nim mluvil plno lidi, nikdo ho prej nevidel,,,,zacina to vetsinou tak ze se mi rozváze tkanicka, ja poslu ostatni dal, ze je jako pak dozenu a ve chvili kdy se vzdalej na me zezadu nekdo volá takovým chraplavým tahavým hlasem "halóóóó.....haloooooo" a kdyz neraguju, tak pochvili se zezadu ozve "halooooo .....studenteeee"....tak se jako votocim a je tam, pak se me ptá co studuju a jestli vim kdy je ulice svaty anežky, že se mu tam porouchalo auto,,,kdyz mu povim ze sem vo ni vzivote neslysel, neviditelnej vágus me slusne pozádá, jestli bych mu nepucil dve kila, s tim ze mi je potom posle postou.. do vobliceje mu vetsinou neni videt ale z huby je mu cejtit fernet...naposledy me oslovil vcera v jednu ráno...... to uz bylo poctvry za posledni tri tejdny...tak mu ríkám "hele, bubáku, todle uz si mi vyprávěl minulý úterý, já ti zádný prachy nedám, stejně nejseš vopravdovej,,,a von povídá "ne, ne , to musí bejt ňáký nedorozumení", pak prebeh ulici a nez sem si udelal na bote druhou smycku, byl pryč.... no a kdyz to pak nekomu vyprávim tak mi to neveri....a to sem se este nikomu nesveril, jak sem jel tudle autem do mesta, a na svetlech potkám sám sebe, jak jedu proti sobě na kole ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)
  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)

Reklama

Reklama