Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Věřte-nevěřte" aneb sled povídek oscilujících mezi odpadem a čas od času (výjimečně) solidním nadprůměrem. Mám ráda záhady a nadpřirozené jevy, baví mě, ale v případě téhle série je většina příběhů tak přitažená za vlasy, až to smrdí. Reálně to celé vidím tak na dvě hvězdičky, valná většina uvedených story se stěží hrabe k průměru, ovšem subjektivně do toho zasahuje ta nešťastná fascinace tajemnem, takže připrdnu i třetí hvězdičku. 50% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé příběhy jsou zajímavé a pokud Vám nedají spát, buďte si jisti, že přesně to tvůrci chtěli!!! Možná je něco mezi nebem a zemí, ale všimněte si, že ty nejneuvěřitelnější příběhy bývají pravdivé....Je to práce scénáristů? - ptá se průvodce pořadem.. Určitě je!! - Vždy totiž ten tajemný "moderátor" odpoví: " něco podobného se stalo tehdy a tehdy, tam a tam " == příběhy jsou napsány tak, aby zapůsobily, vedle pravdy možná jen stály... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím dát plný počet. Je mi celkem jedno, kdo tam hraje, jak je díl natočený a jaká je v něm hudba. Všechno je to tak roztomile blbý, až mě to fascinuje. Jonathan Frakes se tváří naprosto neuvěřitelně a jeho uvedení každého dílu jsou k popukání. Náměty samotných příběhů jsou dokonalé. Stalo se koncem šedesátých let na Středozápadě. No geniální. A co příběh o muži, který přišel o nohu, aby našel svou hrdost a o druhém muži, který ztratil hrdost a pak taky nohu... ))))) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

někdy mi vadilo, jak je příběh najednou utnutej skoro v půli a dál nic. prostě uprostřed klapky se rozhodli tenhle pitomej skeč ukončit a šli na kafe. jinak celkem pěkná tv hříčka, ale po nějaké době dost ztrácí na originalitě. ale Frakesovo uvádění e lepší jak od Brolina. hlavně tím, jak tam vždycky zapojí nějaký rčení typu "Myslíte, že je tento příběh pevný v kramflekách, nebo vás jen taháme za fusekli?" a ty jeho zábavný hračičky jsou taky dobrý. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Celkem bylo v seriálu uvedeno 225 různých příběhů, 132 pravdivých a 93 vymyšlených. (KucC)
  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)
  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)

Reklama

Reklama